Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Danske Advokaters rolle

Mange er usikre på, hvad forskellen er mellem Danske Advokater og Advokatsamfundet. Hvorfor er der to advokatorganisationer og hvad er forskellen?

Danske Advokater er en brancheforening. I Danske Advokater er det advokatvirksomhederne, der er medlemmer og derfor er det også hele virksomheden og alle medarbejdergrupper, der er i centrum. Det er frivilligt, om en virksomhed vil være med i Danske Advokater og derfor repræsentere vi virkelig vores medlemmers interesser. Bliver de utilfredse, kan de melde sig ud. Alligevel organiserer vi – blot fem år efter vores etablering – advokatvirksomheder, der repræsenterer mere end tre fjerdedele af alle de advokater, der er beskæftiget i branchens virksomheder.

I Danske Advokater arbejder vi målrettet på at forbedre medlemsvirksomhedernes vilkår, bl.a. gennem et offensivt branchepolitisk arbejde. Vi beskæftiger os desuden indgående med branche- og forretningsudvikling, innovation og med at formidle viden om ”best practise” og om nye tendenser – til gavn for advokatvirksomheder af alle størrelser.

Samtidig lægger vi vægt på at være en markant stemme i den juridiske debat, i debatten om retssikkerhed og i samfundsdebatten som sådan. Endelig tilbyder vi de ansatte i medlemsvirksomhederne - herunder fuldmægtige og sekretærer - en omfattende palet af efteruddannelseskurser, værktøjer og indkøbsfordele.

Advokatsamfundet udgøres af alle advokater i Danmark og tilhørsforholdet er pligtmæssigt ved lov. Advokatsamfundets bestyrelse, Advokatrådet og Advokatnævnet er først og fremmest disciplinær- og tilsynsmyndighed i forhold til alle landets advokater. Det betyder, at advokater, der ikke overholder f.eks. de advokatetiske regler, kan få frataget deres advokatbeskikkelse og dermed ikke længere have mulighed for at arbejde som advokat. Advokatrådets har derudover til formål at sikre advokaters integritet og uafhængighed, sikre advokaternes faglige kompetencer, håndhæve de krav, som advokaterne er underlagt, og arbejde for at gavne retssikkerheden i samfundet.

Læs mere om rollefordelingen mellem Danske Advokater og Advokatsamfundet

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13