Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


21-02-2011
Jan Schøtt-Petersen 50 år den 25. februar

Jan Schøtt-Petersen, formand for Danske BOLIGadvokater, fylder 50 år den 25. februar. Siden han for knapt et år siden overtog formandsstolen har det været nok at gøre med sagen om boligejere, der kom i klemme i Tinglysningsretten.  Der er nu gjort klar til et gruppesøgsmål mod staten, som har erstatningsansvaret for at et udueligt it-system blev sat i drift.

Flere andre sager fylder i kalenderen. Lovforslaget om en forbedret huseftersyns-
ordning er for uambitiøs, tilstandsrapporterne er fulde af fejl, og mæglernes fiflen med advokatforbehold for at nævne de mest aktuelle.

Jan Schøtt-Petersen taler forbrugernes sag, og går ikke af vejen for at fortælle, at rådgivning hos mægleren og i banken er camoufleret salg. Han har medvirket til, at boligkøberne i dag har fået større fokus på uafhængig rådgivning.

Mange husker ham fra radioprogrammerne ”Radioadvokaterne” og ”P4 Panelet” i Danmarks Radio, hvor han med sikker stemmeføring og yderst korrekt sprog gav gode råd om bolighandel og familieret. Han kender alle faldgrubberne, når et boligskifte skal gennemføres, uanset om man står som lejer, sælger eller køber.

Efter bestalling som advokat i 1987, blot 26 år gammel, gik karrierevejen for en kortere periode via adv. Preben Bøghof og siden Koch-Nielsen og Grønborg.  I 1994 blev retsmøder skiftet ud med et job som mæglerfaglig chef i Nykredit, så koncernens mæglere ikke kom galt af sted i juraen.

Både før og sideløbende med egen advokatpraksis i Helsingør, i dag Ret&Råd, som blev startet i 1996, har han været særdeles aktiv i det faglige arbejde, blandt andet som mangeårigt medlem af Advokatrådet, som udvalgsformand samt som bestyrelsesmedlem i flere af branchens specialforeninger. Han var med til at etablere Danske BOLIGadvokater i 2000, og har siddet i bestyrelsen som Advokatrådets repræsentant i  foreningens første 5 år.

Fritiden tilbringer han gerne sammen med sin familie, hustruen Henriette Andersen og deres to piger på 11 og 14 år. Familiens skiferie står fast, mens den ugentlige squash-aftale indimellem ryger på grund af andre gøremål.
Du kan læse et mere personligt portræt af Jan Schøtt-Petersen ved at klikke her.

CV
Advokat Jan Schøtt-Petersen, født 25.2.1961
1996 Indehaver af Ret&Råd i Helsingør
1994 Mæglerfaglig chef i Nykredit
1992 Møderet for Højesteret
1988 Ansat hos Koch-Nielsen og Grønborg
1987 Ansat advokat hos adv. Preben Bøghof
1987 Bestalling som advokat
1984 Cand. Jur. fra Københavns Universitet

Fagligt arbejde:
Formand for Danske BOLIGadvokater 2010-
Medlem af Advokatrådet 1999-2005
Formand for Advokatrådets Miljø- og Ejendomsudvalg 1999-2003
Formand for Advokatrådets Privatretsudvalg 2003-2005
Bestyrelsesmedlem i Danske FAMILIEadvokater 2004-2005

 


 


 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22