Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


21-02-2013
Advokat på samfundets hold - Sune Fugleholm

Advokat og partner Sune Fugleholm har arbejdet halvdelen af sit liv i den danske stats tjeneste hos Advokatfirmaet Poul Schmith. Den 21. februar fylder han 50 år.

Der har været fart på, siden advokat og partner hos Kammeradvokaten, Sune Fugleholm trådte sine spæde uddannelsesskridt i en klasse med blot fire elever i hjembyen Nørre Dalby på Midtsjælland. Allerede som 23-årig blev han færdiguddannet jurist fra Københavns Universitet med en af årgangens højeste eksaminer. Kammeradvokaten ansatte ham samme sommer som fuldmægtig.

Samfundets advokat
En normal dag på kontoret har Sune Fugleholm ansvaret for sager i milliardklassen, der drejer sig om principielle emner for samfundet. Fagligt favner han bredere end de fleste advokater og tager sig af sager lige fra menneskerettigheder til energiret. Han har blandt andet arbejdet med COP15-sagen og erstatningssagen om digital tinglysning.

Upopulære sager er værd at forsvare, hvis det er for statens bedste. Selskabstømmersagerne er Sune Fugleholm særligt stolt af. Selvom alle mente, at sagerne var umulige at vinde, arbejdede Sune Fugleholm og hans kollegaer fremad med følelsen af, at de gjorde det rigtige. Med det vindende argument ”Hvordan kan man få skat til at forsvinde?” i retssale landet rundt sikrede de, at mistede skattepenge i milliardklassen fandt deres vej tilbage til statskassen, og at de juridiske lærebøger måtte skrives om.

Udvikling er ordet
Udover at føre sager fungerer Sune Fugleholm som rådgiver for staten, som han tilbyder at hjælpe med at nå 2020-målene. Også den rådgivende funktion betyder meget for Sune Fugleholm. Blandt andet tror han på, at man kan spare staten for millioner og samtidig gøre kvaliteten af sagsbehandlingen bedre ved at professionalisere sagsgangene. En rådgivningsopgave, han allerede har taget fat på.

Sune Fugleholm er stolt over at have været med til at gennemgå Kammeradvokatens udvikling fra et sagførerkontor med cigarkassetræ på væggene til en professionel rådgivningsvirksomhed. Og han har spillet en aktiv rolle heri. Sune Fugleholm blev i 1998 leder af Kammeradvokatens faggruppe for offentlig ret. Og fra 2003 til 2007 var han formand for firmaets første forretningsudvalg, som påbegyndte en modernisering af Kammeradvokatens arbejdsområde og profil udadtil. En modernisering, som for alvor er cementeret med Kammeradvokatens plads som nummer ét på den seneste opgørelse over de jurastuderenes foretrukne arbejdsplads. 
 


 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22