Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


27-05-2014
40 år med konkurser og retssager

Der er sket meget siden Finn Mejnertsen tilbage i 1974 startede karrieren på Kammeradvokatens daværende kontor på Vimmelskaftet i København. Allerede dengang beskæftigede han sig med insolvenssager, og han kom siden til at stå i spidsen for en af landets førende insolvensafdelinger gennem 18 år. 1. juni 2014 fejrer han sit 40. års jubilæum.

 

I løbet af karrieren har han som kurator medvirket i et utal af konkurser af bl.a. store erhvervsvirksomheder, banker og forsikringsselskaber. Finn Mejnertsens juridiske ekspertise rækker dog langt ud over insolvensretten. Han er blandt de advokater herhjemme, der har procederet rigtig mange gange for Højesteret i principielle sager om erstatningsret, herunder sagen om det offentliges mulige ansvar for bløderpatienters smitte med HIV fra donorblod, en grundlovssag om Folketingets erstatningsfrit kunne flytte læreruddannelsen fra Esbjerg til Ribe og en meget vigtig sag, hvor Højesteret fastlagde, på hvilke betingelser en retssag kan føre til, at en forvaltningsafgørelse suspenderes. Herudover har Finn Mejnertsen ført mange sager om moms og andre afgifter og obligationsret.

 

Finn Mejnertsen har i løbet af sine 40 år hos Kammeradvokaten taget aktiv del i firmaets udvikling fra mindre generalistkontor til i dag at være et af landets største specialistkontorer. En af hans mærkesager har været at sikre fuldmægtigene en god og alsidig uddannelse, der ud over bred juridisk indsigt også forsyner dem med såvel den kommercielle som den sociale forståelse for den virkelighed, som retsreglerne skal fungere i ude hos klienterne og modparter.

 

Finn Mejnertsen er gift med Jytte Mejnertsen. Parret har to voksne døtre. Fritiden tilbringer han gerne udendørs, bl.a. med havearbejde i hjemmet i Gentofte eller sommerhuset i Veddinge Bakker.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22