Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.

Partner og advokat i advokatvirksomheden Horten, Nina Henningsen, fylder 50 år den 27. marts. Hun er opvokset i Aarhus og er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1991. Nina Henningsen har immaterialretten, særligt ophavsret og medieret, som sit speciale. Hun er equity partner i Horten Advokatpartnerselskab, hvor hun leder teamet af Medie & Entertainment-eksperter og Hortens Erhvervsrets-afdeling.

25-03-2015
Medieadvokat fylder 50 år

Partner og advokat i advokatvirksomheden Horten, Nina Henningsen, fylder 50 år den 27. marts.

 

Hun er opvokset i Aarhus og er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1991.

 

Nina Henningsen har immaterialretten, særligt ophavsret og medieret, som sit speciale. Hun er equity partner i Horten Advokatpartnerselskab, hvor hun leder teamet af Medie & Entertainment-eksperter og Hortens Erhvervsrets-afdeling.

 

Nina Henningsen har gennem sin karriere ført en stor del af de principielle sager, der er opstået som følge af den teknologiske udvikling, hvor indholdet af bøger, aviser, musik, film og tv udsendes til forbrugerne på mange nye medieplatforme. Desuden rådgiver hun om markedsføring, injurier, indhold på de sociale medier, tv-formater, forlagskontrakter og e-bøger. Blandt topklienterne er bl.a. CNN, Netflix og Discovery.

 

Senest har hun på vegne af et forlag vundet en betydningsfuld principiel sejr i landsretten i sagen om BT's krænkelse af ophavsrettighederne til Ninkas samtalebog med Helle Thorning-Schmidt "Helle – i samtaler med Ninka". Dommen er central, fordi den klart markerer, at ophavsret skal respekteres i en tid, hvor det aldrig har været nemmere at kopiere ophavsretligt beskyttet materiale.

 

Siden den danske spillelovgivning blev liberaliseret i 2012, og det blev muligt at få en dansk online spillelicens, er der også kommet stadigt flere rådgivningsopgaver i forbindelse med spillelovgivningen, og Nina Henningsen rådgiver i dag mange af de store internationale online spiludbydere og leverandører.

 

Nina Henningsen er medlem af DI's udvalg for medieindustri og er anerkendt i en stribe internationale opslagsværker, bl.a. som ”Leading Individual” i Legal 500. Hun skriver artikler og holder foredrag i ind- og udland om sine specialer, ligesom hun er aktiv i internationale netværk.

 

Nina Henningsen er gift med advokat Torben Mauritzen. Sammen har de tre børn på 10, 17 og 19 år, der alle er meget sportsinteresserede. Derudover går fritiden med samvær med venner og rejser. 50-års dagen fejres med en familiefest i hjemmet i Charlottenlund.

sro
 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22