Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed

Fremover er det et krav, at såkaldte ”Data Protection Officers” sikrer, at myndigheder og virksomheder overholder persondatareglerne. Derfor har persondataspecialister fra Kammeradvokaten i samarbejde med Implement Consulting Group udviklet en uddannelse målrettet DPO’ere og andre der ønsker et større kendskab til persondataområdet.

24-08-2016
Ny uddannelse til kommende Data Protection Officers

Fremover er det et krav, at såkaldte ”Data Protection Officers” sikrer, at myndigheder og virksomheder overholder persondatareglerne. Derfor har persondataspecialister fra Kammeradvokaten i samarbejde med Implement Consulting Group udviklet en uddannelse målrettet DPO’ere og andre der ønsker et større kendskab til persondataområdet.

 

Uret tikker. Nedtællingen frem mod skærpede persondataregler er i fuld gang for danske myndigheder og virksomheder. For selvom persondataforordningen først indfører nye krav fra maj 2018, så er forberedelse nødvendig allerede nu.

 

Det gælder bl.a. pligten til at udpege og uddanne en såkaldt ”Data Protection Officer” (DPO). En DPO er en person, der skal fungere som myndighedens eller virksomhedens databeskyttelsesrådgiver og sikre, at reglerne overholdes i den daglige drift. DPOen skal bl.a. rådgive om forordningens forpligtelser, samarbejde med Datatilsynet og inddrages ved design, udbud, udvikling og opsætning af IT-systemer, som behandler persondata og kontrollere, at forordningens principper om ”privacy by design” og ”privacy by default” overholdes.

 

Det kræver en særlig indgående viden om persondataret. Kammeradvokaten har derfor udviklet en helt ny DPO-uddannelse i samarbejde med Implement Consulting Group.

 

Foundation og Practitioner

Uddannelsen skal sikre, at kommende DPOere får et tilstrækkeligt solidt vidensgrundlag og opfylder persondataforordningens krav til ekspertise. Kammeradvokaten er blandt landets førende specialister i persondataret og har en særlig indgående indsigt i lovgivningen på området og tankerne bag. Implement Consulting Groups leverer operative og løsninger, der kan oversættes til praksis.

 

Uddannelsen vil derfor give deltagerne et unikt indblik i, hvordan persondataretlige udfordringer skal håndteres i praksis.

 

DPO-uddannelsen er opdelt i niveauerne 'Foundation' og 'Practitioner', og det er op til den enkelte, om man ønsker begge dele, eller blot den ene. Foundation henvender sig udover til DPOer også til andre, der ønsker et større kendskab til persondataområdet f.eks. sagsbehandlere, compliance-medarbejdere, IT-indkøbere, projektledere mv.

 

Uddannelsens første hold starter op i november 2016.

Læs mere her.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Webredaktør | T: +45 33 43 70 22 | E: sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside, men hjælper også de mange specialforeninger for advokater, der administreres i huset, med at udarbejde nyhedsmails og opdatere deres hjemmesider.

 

Stine har været med siden tiden i Advokaternes Serviceselskab. Mange store og små opgaver kommer forbi Stines bord, med alt fra nyhedsmails, Danske BOLIGadvokaters brevkasse og administrationen af vores medlemssystem.

 

Stine bliver flittigt brugt som korrekturlæser på stort og småt – og kan altid hjælpe til, hvis du har glemt dit password til hjemmesiden. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22

Ret cookies