Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.

Den 25. september fylder en af Danmarks førende procedureadvokater 70 år

21-09-2016
Advokat Georg Lett fylder 70 år

Den 25. september fylder en af Danmarks førende procedureadvokater 70 år.

 

Georg Lett har gennem karrieren specialiseret sig inden for retssags- og voldgiftsbehandling, erstatningsret, forsikringsret og EU-ret og har ført nogle af erhvervslivets tunge sager.

 

I de seneste år har sager om revisoransvar fyldt meget i Georgs virke. I den medieomtalte Memory Card Technology-sag fik Georg ændret praksis i Højesteret og fik sidste år sat punktum i et årelangt retsligt efterspil om ansvaret for de tab, som kreditorerne led i forbindelse med konkursen af Memory Card Technology. Sagen er en af de største sager om revisor- og bestyrelsesansvar i Danmark og trækker spor tilbage til finanskrisens banksager, hvor Georg i øjeblikket forsvarer Roskilde Bank. Netop i kølvandet på finanskrisen har Georg Lett været involveret i bølgen af retssager og tvister om forsikringsdækning. Bl.a. i sager i Det Finansielle Råd og mod Forbrugerombudsmanden om tvister vedrørende grundlaget for pensionsordninger og for Højesteret om produktansvar for lægemiddelskader, flyskader og forsikringer. Georg rådgiver også om alle aspekter af corporate og regulatoriske undersøgelser og har gennem karrieren bl.a. været involveret i varetagelse af interesser i Færøbank-sagen, Feta-sagen, selskabstømmerkomplekset og Thorsen-sagen. Den juridiske løbebane har også ført den prestigefyldte post som dansk medlem af ICC’s Voldgiftsdomstol og et virke som voldgiftsdommer med sig.

 

Georg Lett dimitterede fra Københavns Universitet i 1972, hvorefter han blev fuldmægtig hos højesteretssagfører O. Bondo Svane, der var en af sin tids mest anerkendte procedører. Efter sin bestalling i 1976 blev Georg ansat hos Kammeradvokaten, hvor han førte de første sager for Danmark ved EU-domstolen. Fra 1980 var han advokat hos Advokaterne Bredgade 3 og siden partner i 1983, hvorefter han i 1988 var med til at danne Lett & Co. Kontoret voksede hurtigt, og dette resulterede i en fusion i 2005 med Lett, Vilstrup og Partnere. I dag går virksomheden under navnet LETT og er en af Danmarks største advokatfirmaer med mere end 300 ansatte på kontorerne i København og Aarhus.

 

Georg har et omfattende forfatterskab bag sig. På det juridiske område har han skrevet bøger og artikler inden for erstatningsret, forsikringsret, EU-ret og skatteret. Han har desuden gennem årene jævnligt deltaget i den offentlige debat.

 

Privat har bor Georg i Klampenborg med Anne Birgitte, der også er advokat. Sammen har de fire børn.

 

Der afholdes reception den 23. september kl. 14-17 i LETT, Rådhuspladsen 4, 1550 København V

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22