Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.

”Jeg mener ikke, man som leder kan være for tæt med sine medarbejdere – jeg gør en dyd ud af at være det.”

17-09-2018
En nærværende leder med speciale i store projekter”Jeg mener ikke, man som leder kan være for tæt med sine medarbejdere – jeg gør en dyd ud af at være det.”

Partner og advokat hos Kammeradvokaten Rasmus Holm Hansen fylder 40 år den 19. september og mener her midtvejs i karrieren, at han har landet drømmejobbet, omend det skete lidt tilfældigt. Det er de store projekter, der virkelig får advokathjertet til at banke, ligesom det stærke samarbejde med både kunder og kollegaer driver arbejdsglæden.

 

Tilfældigheder skabte vejen til drømmejobbet

Rasmus startede sin karriere som fuldmægtig hos Kammeradvokaten i 2006. Han kom direkte fra jurastudiet i Aarhus og et år på King’s College i London. Valget stod mellem to store advokatfirmaer, og hvorfor det blev Kammeradvokaten, kan han faktisk stadig ikke helt svare på. Men det blev det, og den ambitiøse dreng fra det midtjyske rykkede teltpælene op og flyttede til København.

 

Målet var at arbejde med insolvens eller skat, men her over 12 år senere konstaterer Rasmus med et smil, at det er tæt på at være de to eneste områder, han slet ikke har arbejdet med. Rasmus er i dag – ret utraditionelt – teamleder for både Entreprise og IT, og de to kasketter har vist sig at være helt rigtige for ham:

 

”Jeg har et fantastisk netværk inden for mine specialer, både på kunde- og leverandørsiden, og er sindssygt glad for mine teams og samarbejdet med kollegaerne. Jeg har fået mulighed for at arbejde med alt lige fra infrastruktur-, byudviklings- og hospitalsprojekter til store IT-projekter. Jeg har også været involveret i en række meget store anskaffelser for Forsvaret, ligesom jeg har ført en del større voldgiftssager inden for byggeriet. Men specielt de store anskaffelses- og udviklingsprojekter synes jeg er sjove. Der er oftest en optimistisk og konstruktiv stemning i de sager, som sigter mod et godt og langvarigt samarbejde mellem kunden og leverandøren, fordi parterne basalt set har brug for hinanden. Og så er det fedt at arbejde sammen som ét hold – på tværs af fagligheder internt og eksternt – hen mod et fælles mål.”

 

Rasmus har de seneste år blandt andet været involveret i Forsvarets anskaffelse af pansrede mandskabsvogne til et større milliardbeløb, Femern-forbindelsen, en række hospitalsprojekter (herunder Nyt Hospital Nordsjælland), Musikkens Hus i Aalborg, en række udviklingsprojekter på både den almene side og på developer- og investorside, en række markante undervisningsbyggerier samt det verserende genudbud af NemID (fremadrettet MitID). Senest har Frederikssund Kommune valgt Rasmus og Kammeradvokaten til at bistå med det ambitiøse byudviklingsprojekt omkring byen Vinge.

 

Løsninger skal skabes – ikke trækkes ud af ærmet

I dag er det netop rådgivningsopgaverne om de større projekter, der optager Rasmus, og Kammeradvokatens rejse fra primært at servicere offentlige myndigheder til flere private kunder har været spændende og krævet nye løsninger, hvilket har passet Rasmus rigtig godt:

 

”Jeg kan lide at blive udfordret og tager ikke samme vej som sidst, bare fordi det er nemt. Jeg finder den vej, jeg mener, tjener den konkrete sag og kunde bedst efter nøje drøftelser og forventningsafstemninger. Nogle gange ligger løsningen lige for, andre gange skal vi turde at tænke nyt. Men uanset hvad, så er det vigtigt for mig, at opgaverne løses med høj integritet for alle parter ved bordet. Jeg forfølger selvfølgelig min kundes interesser, men det skal foregå ordentligt, og man skal kunne stole 100 % på mig som advokat og kollega. Det betyder meget for mig.”

 

Nærværende leder og holdspiller 

Rasmus er kendt for at være vellidt blandt sine medarbejdere, og han lægger heller ikke skjul på, at hans store arbejdsglæde i høj grad skyldes de mennesker, han arbejder med.

 

”Jeg er så privilegeret at omgive mig med utroligt kompetente folk, som jeg heldigvis også kan grine sammen med. Jeg mener ikke, man som leder kan være for tæt med sine medarbejdere – jeg gør en dyd ud af at være det. Jeg har faktisk aldrig forstået de forbehold, mange har ved at bygge nære relationer til deres medarbejdere. For mig er det en styrke.”

 

Privat er Rasmus Holm Hansen gift med Sara, og de har sammen børnene Ellen på 8 år, Alma på 5 år og lille Norma fra juli 2018. Fritiden bruges primært sammen med familien og nære venner, og når tiden tillader det, hopper Rasmus på landevejscyklen – også gerne i udlandet sammen med nogle af kollegaerne og gode venner.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22