Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed

Portræt: Han kommer til undsætning, når de store skandaler skal udredes

18-02-2019
Partner og advokat hos Kammeradvokaten Niels Banke fylder 50 år

Portræt: Han kommer til undsætning, når de store skandaler skal udredes

Partner og advokat hos Kammeradvokaten Niels Banke fylder 50 år den 23. februar og kan se tilbage på en spændende karriere i firmaet, hvor han som nyudklækket cand.jur. trådte ind ad døren første gang for 23 år siden, den 1. februar 1996. Han er manden, kunderne går til, når de interne skandaler rammer, og de store undersøgelser må iværksættes. Ambitionerne og passionen for juraen er der ikke ændret ved i løbet af årene. Tværtimod, så kan turene i retssalene og arbejdet med nogle af de helt store ansættelsesretlige sager i Danmark stadig få advokathjertet til at banke en ekstra gang.

 

Specialist i store ansættelsesretlige undersøgelser

Niels rådgiver i dag private og offentlige kunder om arbejds- og ansættelsesret i enhver form og fører i den forbindelse også retssager ved f.eks. Højesteret, Arbejdsretten, Tjenestemandsretten og faglig voldgift. Han har gennem tiden ført over 30 højesteretssager – og med stor succes. Ansættelsesretten har om noget præget Niels’ karriere, og selvom han også har arbejdet med udbudsret, så blev det i ansættelsesretten, han for alvor landede, og hvor han i dag sidder som partner og teamleder. 

 

Niels er en travl mand. Det forstår man, når man kigger på de sager, der gennem årene og til stadighed lander på hans bord. Mest iøjnefaldende er måske de store undersøgelser, der er fulgt i kølvandet på kontroversielle og meget medieomtalte sager. For eksempel Christiania-sagen fra 2012, om Folketingets Retsudvalgs besøg på Christiania, der ikke blev til noget, på grund af det, der senere blev betegnet som en nødløgn. Eller SKAT’s udbyttesag om svindel for 12,7 milliarder kroner og Britta-sagen, hvor Britta Nielsen er sigtet for at have svindlet for mindst 111 millioner kroner gennem sit arbejde som betroet medarbejder i Socialstyrelsen.

 

Sagerne tæller også en nylig sag fra Aarhus Kommune, hvor Kammeradvokaten – efter kommunen havde fyret og politianmeldt en kommunal chef – stod for at undersøge 22 personalesager, hvor nuværende og tidligere medarbejdere følte sig fyret eller degraderet på et fejlagtigt grundlag. Og Penkowa-sagen, som Niels har været involveret i af flere omgange, og hvor det foreløbigt sidste kapitel blev skrevet i januar, da Byretten blåstemplede Københavns Universitets beslutning om at fratage Milena Penkowas doktorgrad, efter det kom frem, at hun havde forfalsket dokumenter i 2003. En sag, som Niels førte på vegne af Københavns Universitet, og som nu er anket.

 

”Jeg ser store muligheder i den teknologiske udvikling – rigtig store muligheder”

Det lå måske ikke lige for, at den unge Odenseaner skulle få en lang karriere i et af Danmarks førende advokathuse, da han afsluttede en bachelor i økonomi på Syddansk Universitet i 1991. Men sådan blev det, og den økonomiske baggrund og forretningsforståelsen har siden vist sig at være et plus, ikke mindst da Niels trådte ind i Kammeradvokatens bestyrelse i 2011. En bestyrelsespost han dog fratræder 1. marts 2019 på grund af et rotationsprincip:

 

”Jeg synes, bestyrelsesarbejdet er spændende – at være der, hvor tingene sker, og sætte retningen. Der er sket utroligt meget i mine år i bestyrelsen, hvor vi også er vokset til at tælle over 650 medarbejdere. Men jeg elsker udvikling og forandring, det er en drivkraft for mig, og det gælder også den store teknologiske udvikling, vi er vidne til i disse år. Jeg er glad for at være et sted, hvor vi tager de teknologiske landvindinger til os og er på forkant med at arbejde med nye digitale systemer. Personligt er jeg meget optaget af, hvordan kunstig intelligens kan bruges til at sikre en mere effektiv og grundig gennemgang af digitalt materiale i forbindelse med store undersøgelser for vores kunder. Alt skal selvfølgelig ske med stort dataetisk hensyn og -forståelse. Men jeg ser store muligheder i den teknologiske udvikling – rigtig store muligheder.

 

Niels har siden 2018 også været medlem af bestyrelsen for professionshøjskolen UC Syd og er desuden ekstern lektor på Aarhus Universitet og uddannet voldgiftsdommer.

 

Privat bor Niels Banke i Charlottenlund – dog med mange arbejdsdage i Aarhus – og tilbringer gerne fritiden sammen med børnene Nanna på 18 år og Albert på 15 år, som han også elsker at rejse med. Derudover så banker hjertet for underholdningsindustrien i USA, hvor særligt navne som Wes Anderson, Steven Spielberg og Donald Glover trækker Niels i biografen.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Webredaktør | T: +45 33 43 70 22 | E: sro@danskeadvokater.dk

Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside, men hjælper også de mange specialforeninger for advokater, der administreres i huset, med at udarbejde nyhedsmails og opdatere deres hjemmesider.

 

Stine har været med siden tiden i Advokaternes Serviceselskab. Mange store og små opgaver kommer forbi Stines bord, med alt fra nyhedsmails, Danske BOLIGadvokaters brevkasse og administrationen af vores medlemssystem.

 

Stine bliver flittigt brugt som korrekturlæser på stort og småt – og kan altid hjælpe til, hvis du har glemt dit password til hjemmesiden. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22