Velkommen   (0 lektioner)

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed

Partner og advokat hos Kammeradvokaten Vibeke Fabricius Nordlander fylder 50 år den 5. juni.

04-06-2019
Advokat Vibeke Fabricius Nordlander: ”Det giver et kick at nå målet i fællesskab”


Partner og advokat hos Kammeradvokaten Vibeke Fabricius Nordlander fylder 50 år den 5. juni. Vibeke er specialiseret i kontrakt- og udbudsret, som hun har beskæftiget sig med, siden hun startede hos Kammeradvokaten for 15 år siden. Drømmen om at blive advokat har været der siden barnsben, og i dag er det særligt ambitionen om at gøre en forskel og skabe værdi og udvikling, som driver hende i hendes arbejde. Hun insisterer desuden på at bevare en balance i arbejdslivet, så hun kan være den bedste version af sig selv både på jobbet og i privaten.

 

Rådgivning præget af tætte kunderelationer og stor forretningsmæssig indsigt

Vibeke rådgiver primært om kontrakthåndtering og indkøb af en række forskellige tjenesteydelser og varer, særligt lægemidler og medico-teknisk udstyr. Således har Vibeke siden sin start hos Kammeradvokaten for 15 år siden været rådgiver for Amgros, der blandt andet er ansvarlig for forsyning af lægemidler og høreapparater til de danske sygehuse og høreklinikker. Amgros varetager en central rolle i det danske sundhedsvæsen og sikrer årligt besparelser for flere milliarder kroner. Det lange og omfattende samarbejde har givet hende mulighed for at komme tæt på Amgros og deres virkelighed, og det er noget Vibeke værdsætter:  

 

”Jeg er selv meget åben af natur og sætter stor pris på de tætte relationer, jeg har opbygget med mine kunder gennem årene. Når man lærer nogen rigtig godt at kende, og man lærer kundens verden, et marked og nogle mekanismer rigtig godt at kende, så kan man byde ind med mere end blot jura, og det, synes jeg, er sjovt. Når man har en historik sammen, så ser man tingene mere i kontekst og kan tilbyde kunden en helt særlig rådgivning. Det er blandt andet også det, der kendetegner vores arbejde for staten, hvor vi over mange år har haft et langt og produktivt samarbejde. Det kan noget særligt.”

 

Vibeke rådgiver også en række andre kunder, hvor relationen er mangeårig, og hvor rådgivningen ofte kan vedrøre samme typer af indkøb og processer, hvilket giver mulighed for at udvikle og optimere i takt med, at erfaringen og indsigten bliver større og større.

 

”Jeg har et enormt behov for at mit arbejde giver mening”

Vibeke er født og opvokset nord for Aalborg og har villet være advokat, så længe hun kan huske. Det har altid stået ret klart for alle omkring hende, og derfor var det også helt naturligt, da hun valgte at flytte til København og starte på jurastudiet. Ud over passionen for juraen er det hendes ambition om at skubbe tingene i en positiv retning og gøre en forskel, som er drivkraften i hendes arbejde:

 

”De fleste sager har et element af noget, som er sjovt, specielt eller udfordrende. Det bliver de også nødt til at have, for jeg har et enormt behov for, at det skal give en eller anden form for mening. Inden for sundhedsområdet for eksempel, der føler jeg virkelig, jeg kan gøre en kæmpestor forskel med min rådgivning – jeg kan være med til at optimere nogle ting og skabe værdi.”

 

Vibeke bistår også med klagesager for en række offentlige myndigheder ved Klagenævnet for Udbud og retssager ved domstolene. De sager giver hende en vigtig indsigt i de problemer, der opstår i praksis, og hun tager den indsigt med sig og bruger den konstruktivt i sin rådgivning for at forebygge dem fremadrettet. Og det er netop den mulighed for at optimere ting og processer – og se fremad, som for alvor tænder en gnist. Og gerne i samarbejde med andre:

 

Arbejdet fylder meget for Vibeke. Og betyder meget. Men det gør familien også, og hun er derfor meget opmærksom på at finde en balance i hendes arbejds- og privatliv:

 

”Det hele går meget stærkt i dag, det er vel en trend i tiden. Men det kræver også, at man tør lytte til sig selv, for man bliver ikke nødvendigvis en bedre – eller mere effektiv – version af sig selv, når man skynder sig for at nå det hele. Der skal også være tid til bare at trække luft, fokusere på noget andet og gå en tur med hunden. Nogle gange er det også der, tingene falder i hak, og man finder løsningerne. Det tror jeg de fleste kender. Så balancen er vigtig. Jeg er meget glad for mit arbejde, og jeg elsker min familie, og derfor sørger jeg for, at der er plads til begge dele.”

 

Det med at finde balance i livet, lytte til sig selv og udvikle sig er også noget Vibeke i partnerrollen forsøger at lære de yngre medarbejdere:

 

”Jeg tror, det er en vigtig forudsætning for at være en langtidsholdbar og helstøbt rådgiver og for at kunne finde effektive og gode løsninger sammen med kunderne. Derfor er det også vigtigt for vores forretning.”

 

Privat bor Vibeke i Holte med sin kæreste Thomas, der også er advokat hos Kammeradvokaten, og deres fire sammenbragte børn Christian på 18 år, Silja på 15 år, Tobias på 12 år og August på 10 år samt familiens sorte labrador Viola.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Webredaktør | T: +45 33 43 70 22 | E: sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside, men hjælper også de mange specialforeninger for advokater, der administreres i huset, med at udarbejde nyhedsmails og opdatere deres hjemmesider.

 

Stine har været med siden tiden i Advokaternes Serviceselskab. Mange store og små opgaver kommer forbi Stines bord, med alt fra nyhedsmails, Danske BOLIGadvokaters brevkasse og administrationen af vores medlemssystem.

 

Stine bliver flittigt brugt som korrekturlæser på stort og småt – og kan altid hjælpe til, hvis du har glemt dit password til hjemmesiden. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22