Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


08-02-2021
Portræt: Med pionerånd og pendlerliv i et kompliceret juridisk felt

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Jonas Blegvad Jensen fylder 40 år den 4. februar 2021. Han rådgiver om kompleks jura, løser indviklede personalesager og udfordrer gerne på golfbanen. I alle situationer med et stort menneskeligt nærvær og med præcision og koncentration mod målet. At alle sager og alle slag er forskellige, er en vigtig rettesnor for den randrusianske jurist.

 

I sit arbejde er Jonas drevet af at rådgive private og offentlige virksomheder samt myndigheder inden for den kollektive og individuelle arbejds- og ansættelsesret. Det er kombinationen og kompleksiteten ved at skabe samspil mellem jura, organisationen, virksomhedsdrift, mennesker og konflikter, der optager Jonas. Hans interesse for især at løse problematikker og være i dialog med mennesker var også det, der fik ham væk fra ideen om at blive økonom og talknuser og i stedet tændte en drøm om at blive advokat. Igennem de seneste 15 år har han opnået betydelig erfaring med rådgivning af både danske og internationale arbejdsgivere om alle aspekter af ansættelsesretten.

 

”Vi er først lige gået i gang”

For lidt over et år siden, i januar 2020, kom Jonas til Poul Schmith/Kammeradvokaten som partner og leder af firmaets team for ansættelsesret, hvor han har medarbejdere placeret på hver side af bæltet. På hans base, på det nu fem år gamle Aarhus-kontor, hersker der stadig en iværksætterånd, som tiltaler Jonas.

 

”Det er spændende at være med til at sætte retningen – lægge strategi og sætte forventningerne fremadrettet. Og vi er først lige gået i gang. Det seneste år har vi fået opbygget et rigtig godt team på ansættelsesretten med både etablerede og nytiltrådte kræfter. Kundeporteføljen spænder vidt fra offentlige myndigheder, over offentlige virksomheder til danske og internationale virksomheder. Vi har et team, som dækker hele paletten på vores felt”, fortæller Jonas og supplerer: ”Vi kan favne alle arbejdsgivere og yde rådgivning på højeste niveau, uanset om det drejer sig om en vanskelig tjenestemandssag for en offentlig arbejdsgiver eller etableringen af et kompliceret incitamentsprogram hos en international virksomhed.”

 

Jonas ser det som meget givende at arbejde med et speciale, som både dækker den klassiske del af firmaet under kammeradvokataftalen og det private erhvervsliv.

 

”Der kan selvfølgelig være forskel på den rådgivning, der efterspørges, men der er også mange ligheder, hvor både den offentlige og private arbejdsgiver har behov for hjælp på de samme områder”, fortæller Jonas.

 

Pendlende lederskab med frihed under ansvar

Jonas er en habil golfspiller og var i sine ungdomsår også en tur forbi landsholdet, inden juristen i ham overtog, og tiden til at lave birdies og eagles blev begrænset. Og det er ikke kun på golfbanen, Jonas er velspillende. Han er en teamplayer og lægger vægt på at uddele frihed under ansvar. Han befinder sig godt i lederrollen – at coache og være med til at uddanne og forme de nyudklækkede jurister og yngre advokater.

 

”Jeg har opbygget lederrollen helt fra fuldmægtigtiden. Som ung jurist får man fra starten et ansvar – og det følger én og udvikler sig i takt med, at man får erfaring og kommer med på de større sager, til man bliver advokat og en dag også sidder med sags- og klientansvaret selv. Jeg har haft mange dygtige kolleger at sparre med, som har bidraget til, at jeg er, hvor jeg er i dag – og det vil jeg gerne give videre. Generelt har jeg gennem hele min karriere søgt mod at arbejde sammen med folk, som er dygtigere end mig selv, og jeg tror aldrig, man er færdig med at lære”, siger Jonas og fortsætter: ”Jeg har været imponeret over den høje faglighed og innovative tilgang, der er hos Poul Schmith/Kammeradvokaten, og det gælder både i mit eget team, men bestemt i også firmaet som helhed.”

 

Pendlertilværelsen mellem kontorerne i Aarhus og København befinder han sig godt i, og samspillet mellem de to lokationer fungerer rigtig godt. Men Jonas glæder sig til, at landet igen åbner mere op, så han i højere grad kan komme ud og være sammen med kollegaer og eksisterende og nye relationer.

 

Han udviser pionerånd i arbejdslivet, men i privatlivet har han holdt fast ved sin hjemstavn Randers, hvor han også bor i dag med sin hustru, Rilla, og deres to døtre på 10 og 13 år. Bonusdatteren på 23 år er flyttet hjemmefra og læser jura i Aarhus. Fødselsdagen vil blive fejret med de nærmeste, men når landet igen åbner op, og flere kan forsamles, skal den fejres med familie og venner.

 

 

 

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

33 43 70 22