Velkommen  

Det sker i branchen

Her kan du læse om personer og begivenheder i branchen – eksempelvis ansættelser, jubilæer, runde fødselsdage, møder, arrangementer, receptioner, fusioner osv. Vi hører gerne fra dig, hvis du har en relevant nyhed, og vi beder i den forbindelse om samtidig at modtage skriftligt samtykke til at bringe nyheder, der indeholder personoplysninger.


23-03-2021
50 år - Hun mestrer ophavsretten og hylder tværfagligheden

Partner og advokat hos Poul Schmith/Kammeradvokaten Mette Lindskoug fylder 50 år den 23. marts 2021. Mette er specialist inden for IP-ret og certificeret IT-advokat, og selvom hun først blev advokat relativt sent i karrieren, så har hendes hjerte banket for juraen siden studierne i Aarhus. At hun foretrækker at lade andre om at sætte ord på sit arbejde, siger vel i grunden det meste om advokaten, som finder sin største faglige drivkraft i mødet og samspillet med klienterne.

 

”Jeg kan ikke ’nøjes’ med at kunne juraen”

Mette rådgiver offentlige myndigheder og private virksomheder i IP-retlige sager – med særligt fokus på ophavsretten. Hun bistår f.eks. med licensaftaler, IP-tunge kontrakter og ved tvister om rettighedskrænkelser, ligesom hun fører retssager på disse områder.

 

”Jeg er meget optaget af at bistå klienterne med at sikre de mest hensigtsmæssige vilkår for brug af IP-retligt beskyttet materiale. Det kan f.eks. dreje sig om bibliotekers brug af e-bøger, hospitalers brug af tv eller virksomheders brug af alle former for beskyttet materiale på internettet. Den praktiske jura spiller altid op imod andre fag og virkeligheder. Jeg kan ikke ’nøjes’ med at kunne juraen. Jeg bliver også nødt til at forstå f.eks. den tekniske løsning, som IP-retten i den konkrete situation knytter sig til, og klientens virkelighed. Det er dét, der gør det spændende og udfordrende.”

 

At Mette endte med at gå juravejen skete ret tilfældigt. Faktisk havde hun længe planer om at læse matematik, men da ansøgningen skulle afsted, blev hun grebet af en nysgerrighed på at vælge noget helt andet, og valget faldt på jura. For man kunne jo altid vælge om. Det blev der dog aldrig snak om, for juraen viste sig at være det helt rigtige.

 

I 2013 blev Mette også certificeret IT-advokat, og hun er i dag dybt involveret i arbejdet med firmaets digitale service e-Compliance, som automatiserer en stor del af det arbejde, der sikrer, at klienternes hjemmesider og apps altid overholder gældende lovgivning. En vigtig service, ikke mindst i dag, hvor GDPR er kommet højt på mange virksomheders prioritetsliste. Og det er dét, det handler om for Mette. At finde den bedste måde at hjælpe klienterne på.

 

Klienterne er den største drivkraft

Mette har en fortid i Justitsministeriet og Kulturministeriet og blev først advokat, da hun var sidst i 30-erne. Selvom hun var glad for at være i ministerierne, så passer advokatrollen hende bedre. Og det skyldes primært klientkontakten. 

 

”Klienterne er noget af det bedste ved mit job. Det er jo i sig selv et privilegium at få lov til at møde mange forskellige mennesker – også selvom det for tiden kun sker digitalt. Men det er også i mødet med klienterne, at det bliver tydeligt, hvad de er særligt dygtige til, og hvad man som specialiseret advokat kan bidrage med i den sammenhæng. Det er lige dér, jeg trives bedst i mit job,” siger Mette og fortsætter:

 

”Jeg sætter virkelig pris på det faglige samspil, og det gælder også internt i firmaet, hvor jeg arbejder en del sammen med kollegaer, som har andre specialer. Også her bliver det tydeligt, hvordan vi kan bringe hinandens forskellige kompetencer i spil og tilsammen frembringe noget, som er mere end dobbelt så godt.”

 

En opvækst på tværs af lande og miljøer vakte en nysgerrighed
Nysgerrigheden på andre mennesker og at finde det gode samspil har Mette fået ind med modermælken. Eller næsten. Mettes opvækst var præget af farens forskningsarbejde, der førte familien vidt omkring. Mette blev født på Frederiksberg, havde sin barndom i Gentofte og flyttede i starten af teenageårene med sin familie til New York, hvor faren fik et professorat ved Cornell Universitetet. Efter en tid i New York landede familien igen i Danmark, hvor de kom til at bo langt ude på landet mellem Hobro og Viborg. Mette valgte senere at tage til Aarhus for at studere og bor i dag i Sverige:

 

”Jeg er virkelig glad for, at jeg har fået lov til at opleve så mange forskellige steder, miljøer og mennesker under min opvækst. Det er klart, at opvæksten præger en, og selvom hver flytning også var en omvæltning, så har det gjort mig nysgerrig på mødet med andre mennesker og trænet mig i at skabe relationer. Jeg har både følt mig som en jyde i København og som en københavner i Jylland. I dag bor jeg i Sverige, pendler til Danmark og føler mig som en Øresundsboer – det er her, jeg for alvor er landet.”

 

Mette er svensk gift og bor i Lund sammen med sin mand og deres to drenge på 16 og 20. Datteren på 23 bor og læser i Aarhus. Mette har, ligesom de tre børn, både dansk og svensk statsborgerskab og har altid oplevet det som en kæmpe gave at kunne vælge det bedste fra henholdsvis Danmark og Sverige. Pandemien har dog indebåret visse udfordringer også i den forbindelse, så hun glæder sig – ligesom alle andre – over ethvert skridt i retning af det normale.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22