Velkommen   (0 lektioner)

Direktørens blog Paul Mollerup

Direktørens blog

Her finder du kommentarer fra Danske Advokaters direktør, Paul Mollerup.

 

Set med branchebriller var Folkemødet 2015 en succes. Advokatrådet var bl.a. synlige med Folkedomstolen, et ”grundlovsforhør” og advokatvagt. Hos Danske Familieadvokater var der livlig debat om retsvirkningslovens konsekvenser, når boet skal deles ved skilsmisse. Danske Advokater medvirkede i en debat arrangeret af Kammeradvokaten om ”Retssikkerhed – for enhver pris?”, og vi deltog i debatter om, hvorvidt man kan overvåge sig til et sikrere samfund og om udbredelsen af kopiprodukter, og hvad man kan gøre ved det. En stribe advokatvirksomheder var til stede ved mødet med spændende debatarrangementer, og mange debatter om helt andre emner viste sig at have et klart retspolitisk indhold. Der var adskillige diskussioner om vores individuelle rettigheder og om retssikkerhed, og det er tydeligt, at potentialet ved moderne teknologi og overvågning – og de fordele, det kan give os som borgere og samfund – i høj grad støder mod de rettigheder – også til ikke at blive kigget over skulderen – som vi som borgere også har et ønske om.

22-06-2015
Folkemødet er også et advokatmøde

Set med branchebriller var Folkemødet 2015 en succes. Advokatrådet var bl.a. synlige med Folkedomstolen, et ”grundlovsforhør” og advokatvagt. Hos Danske Familieadvokater var der livlig debat om retsvirkningslovens konsekvenser, når boet skal deles ved skilsmisse, og konsekvenserne ved eventuelle ændringer af loven. Danske Advokater medvirkede i en debat arrangeret af Kammeradvokaten om ”Retssikkerhed – for enhver pris?”, og vi deltog i debatter om, hvorvidt man kan overvåge sig til et sikrere samfund og om udbredelsen af kopiprodukter, og hvad man kan gøre ved det. En stribe advokatvirksomheder var til stede ved mødet med spændende debatarrangementer, og mange debatter om helt andre emner viste sig at have et klart retspolitisk indhold. Der var adskillige diskussioner om vores individuelle rettigheder og om retssikkerhed, og det er tydeligt, at potentialet ved moderne teknologi og overvågning – og de fordele, det kan give os som borgere og samfund – i høj grad støder mod de rettigheder – også til ikke at blive kigget over skulderen – som vi som borgere også har et ønske om.

 

Man kan ærgre sig over, at retssikkerhed og retspolitiske emner – når man ser bort fra forbrydelse og straf – fylder så lidt i den almindelige debat og i de politiske overvejelser til daglig. Men så kan man glæde sig over, at netop de emner fylder en del på Folkemødet – og lur mig, om de ikke også kommer til at fylde en del på Folkemødet 2016. Det vil vi i hvert fald arbejde for.

pmo
 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | T: +45 33 43 70 10 | E: pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er som adm. direktør for Danske Advokater overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse.

 

Paul blander sig som direktør i det meste. Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse, og Paul agerer udenrigsminister – både i forhold til samarbejdspartnere i Danmark og i udlandet.

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag.

Læs mere…

Kontakt Paul Mollerup på tlf.

33 43 70 10

Ret cookies