Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Færøerne 2023 kursusuge

Danske Advokater afholder kurser i Tórshavn den 28. til 30. august 2023. I alt 23 lektioner over 3 dage.

Danske Advokater holder tre kurser på HOTEL HAFNIA, ÁARVEGUR 8, Tórshavn den 28. til 30. august 2023.

 

Se nederst for priser og tilmelding
(OBS: Kursuspriserne inkluderer forplejning).

Tilmelding til alle kurser giver 10 % rabat

Undervisere:

Lars Lindencrone

Lars Lindencrone Petersen er en af vores mest alsidige undervisere. Han underviser især inden for rekonstruktion, forældelse og proces og advokatetik, men også gerne i andre emner. Lars er vores mest benyttede underviser. Han er medlem af foreningens etikudvalg. Herudover har Lars tidligere stor erfaring fra domstolene. Lars er videnpartner hos Bech-Bruun.

 

Paul Mollerup

Paul Mollerup er uddannet cand. polit. og har arbejdet i ministerieverdenen, i det private erhvervsliv og i organisationsverdenen. Han har været adm. direktør for Danske Advokater siden 2009. Han har igennem mange år haft fokus på ledelse, strategi, brancheudvikling og god regulering i bred forstand. Paul Mollerup holder jævnligt oplæg om advokatbranchens udvikling med fokus på branchens mange forretningsmuligheder.

 

KURSERNE
 

28. august 2023 

09:00 - 16:00 og medlemsmøde om aftenen 16-17:30 (9 lektioner i alt)

 ”Honoreringsmodeller – hvad kan man og hvad må man? v/Paul Mollerup (3 lektioner)

Hvilke alternativer findes der til timeafregning, og hvad er fordele og ulemper ved de forskellige modeller? Hvad siger de Advokatetiske Regler om afregningsformer, og hvad er konsekvenserne af de seneste ændringer til reglerne? Og hvis man ønsker at benytte andre afregningsmodeller, hvad skal man så være opmærksom på, og hvordan ”regner man den ud”? Kurset vil indeholde en gennemgang af erfaringer fra andre lande og have fokus på, hvad klienterne efterspørger, når det kommer til advokaters afregning.

 

Advokatnævnets praksis ift. compliance – hvad skal man være opmærksom på? v/Paul Mollerup (1 lektion)

Igennem de senere år er der kommet langt mere fokus på compliance i bred forstand. Selv om Advokatnævnet ikke afsiger afgørelser om compliance som sådan, er der gennem de senere år kommet en lang række helt konkrete afgørelser, der bl.a. siger noget om opbevaring og sletning af klienters sager, samspillet mellem persondatabestemmelserne og de advokatetiske regler. Afgørelser vedr. håndtering af hvidvaskreglerne og kravene til udarbejdelse af risikovurderinger bliver også gennemgået, og endelig vil nogle af de mere kuriøse afgørelser vedr. fx optræden på de sociale medier og krav om information af modparten blive lagt frem og diskuteret.

 

Fremtidsscenarier for advokatvirksomheder – hvordan tegner fremtiden for advokatvirksomheden? v/Paul Mollerup (3 lektioner)

Danske Advokater har fået udarbejdet tre fremtidsscenarier for små og mellemstore advokatvirksomheder, som peger på tre meget forskellige vejvalg for advokatvirksomhederne, hvis de skal forblive relevante for deres klienter. Kan man fortsat være generalist, eller skal man være dybt specialiseret? Skal man være skarp på forhandling, eller kommer alle sager til at ende i retten? På baggrund af de præsenterede scenarier lægger kurset op til en drøftelse af, hvad de fremtidige vilkår kommer til at betyde for de måde, vi møder og rådgiver vores klienter i fremtiden.

 

Medlemsmøde: Den politiske virkelighed og hvad kan Danske Advokater gøre for jer? v/Paul Mollerup (2 lektioner)

Konkurrencerådet i Danmark har udarbejdet en rapport, der kommer med 16 konkrete forslag til, hvordan advokatbranchen bør liberaliseres for at skabe mere konkurrence på markedet for juridisk rådgivning. Justitsministeriet har valgt at gå videre med fire af forslagene. På mødet præsenteres Konkurrencerådets anbefalinger i hovedtræk, og Danske Advokaters arbejde og modsvar bliver præsenteret. Fokus er på betydningen af advokaters uafhængighed og på den vigtige balance mellem retssikkerhed på den ene side og fair konkurrence på den anden side.

 

Efterfølgende præsenteres en række af de værktøjer, som Danske Advokater stiller til rådighed for sine medlemmer med henblik på at hjælpe med at leve op til fx kravene vedr. hvidvask og persondata, og mødet afsluttes med en drøftelse af områder, hvor medlemmerne ønsker at se en større indsats fra Danske Advokaters side.

 

29. august 09:00 – 16:00 (7 lektioner)

Fremtidsfuldmagter v/Lars Lindencrone Petersen (3,5 lektioner)

Reglerne om fremtidsfuldmager trådte i kraft på Færøerne den 1. januar 2022. På kurset gennemgår vi reglerne og Justitsministeriets vejledning til loven.
 

Vi behandler herunder:

  • Hvad er en fremtidsfuldmagt, og hvem kan oprette en sådan
  • Hvem kan være fremtidsfuldmægtig, og hvilke pligter og rettigheder medfører hvervet
  • Hvilke forhold kan en fremtidsfuldmagt omfatte
  • Hvordan sættes en fremtidsfuldmagt i kraft
  • Tilsyn med fremtidsfuldmægtigen
  • Ændring, tilbagekaldelse og ophør


Advokater i bestyrelser v/Lars Lindencrone (3,5 lektioner)

Arbejdet som bestyrelsesmedlem i selskaber er en naturlig del af mange advokaters virksomhed. Bestyrelsesarbejde er som udgangspunkt ikke advokatvirksomhed, men omfattet af selskabslovens regler. Advokaten kan dog risikere i konkrete situationer at blive bedømt efter de advokatretlige regler.

 

På kurset gennemgår vi de selskabsretlige og advokatretlige regler, som har betydning for advokaten som bestyrelsesmedlem, og ser på Advokatrådets nye vejledning herom. Vi kommer herunder ind på

  • Hvad er den retligt relevante forskel på at optræde som advokat og som bestyrelsesmedlem
  • Forventningsafstemning ved advokatens indtræden i en selskabsbestyrelse
  • Hvad skal der til, for at advokaten bliver bedømt efter advokatreglerne
  • Forsikringsdækning
  • Ansvarsstandarden


30. august 09:00 – 16:00 (7 lektioner)

Offentligt ansattes ytringsfrihed v/Lars Lindencrone Petersen (3,5 lektioner)

Offentligt ansatte får gennem deres arbejde adgang til og indsigt i en række forhold, som kan have offentlighedens interesse – forhold, der som udgangspunkt er omfattet af deres tavshedspligt. Offentligt ansatte kan også som samfundsborgere have interesse i at deltage i den offentlige debat i almindelighed, og herunder også om forhold, der vedrører deres arbejdsplads. På kurset gennemgår vi reglerne om offentligt ansattes ytringsfrihed og whistleblowerordninger i den offentlige forvaltning.

 

Vi behandler herunder:

  • Offentligt ansattes tavshedspligt – hvilke oplysninger er omfattet, og under hvilke omstændigheder kan det være berettiget at videregive sådanne
  • Offentligt ansattes ret til at ytre sig i samfundsdebatten i almindelighed – herunder om forhold med tilknytning til deres arbejdsplads
  • Whistleblowerordninger i det offentlige
    - hvilke oplysninger er omfattet af en ordning
    - etablering og drift
    - beskyttelse af whistleblowere


Offentlighed i forvaltningen v/Lars Lindencrone Petersen (3,5 lektioner)

Adgangen til indsigt i sager og dokumenter, som behandles i den offentlige forvaltning, er et væsentligt led i den demokratiske kontrol med den udøvende magt. Reglerne herom fremgår navnlig af forvaltningsloven og lov om offentlighed i forvaltningen for sager om færøske anliggender. På kurset behandler vi reglerne om offentlighed. Vi kommer herunder ind på

  • Forholdet mellem forvaltningsloven og offentlighedsloven
  • Adgangen til indsigt for enhver
  • Kravene til anmodningen og behandlingen af denne
  • Sager undtaget fra retten til offentlighed
  • Dokumenter undtaget fra retten offentlighed
  • Oplysninger undtaget fra retten til offentlighed
  • Meroffentlighed


Samlet pris for alle tre kurser med 10 procents rabat:

(Tilmelding til alle kurser giver 10 % rabat, som er indregnet i nedenstående pris:)

Medlemspris: 12.285,00 DKK

Pris for ikke-medlemmer: 15.300,00 DKK

 

Tilmeld dig hele kursusugen på blanketten nedenfor
 

(Eller tilmeld dig kurserne enkeltvis her)
 

TILMELDINGSFORMULAR TIL ALLE 3 DAGE:

Nyheder

KURSER

Kursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00