Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


16-01-2020
Høring over forslag til lov om håndhævelse af Platform-to-Business forordningen og ændring af årsregnskabsloven (krav om dataetik)

Erhvervsministeriet har den 19. december 2019 sendt udkast til forslag til lov om håndhævelse af Platform-to-Business forordningen og ændring af årsregnskabsloven (krav om dataetik) i høring.

 

Udkastet til lovforslaget har været behandlet i Danske Advokaters fagudvalg for selskabsret og i Danske Advokaters fagudvalg for konkurrenceret og giver Danske Advokater anledning til følgende bemærkninger:

 

Lovudkastet indeholder bl.a. forslag til en ny bestemmelse i årsregnskabsloven i forlængelse af lovens øvrige ikke-finansielle krav til ledelsesberetningen for store virksomheder. Ifølge forslaget skal de virksomheder, der er omfattet af kravet, supplere ledelsesberetningen med en redegørelse for virksomhedens politik for dataetik efter følg-eller-forklar-princippet.

 

Der er med lovudkastet tale om et nyt begreb i dansk ret (dataetik). Med henblik på at sikre virksomheders muligheder for at efterleve disse nye forpligtelser i relation til dette nye begreb, er det Danske Advokaters opfattelse, at der med fordel i tilknytning til lovforslaget kan udarbejdes en vejledning på området – ikke mindst i lyset af, at det med lovforslaget vil være et krav til de virksomheder, der har en dataetisk politik, at virksomhedernes redegør for politikken.

 

Danske Advokater skal bl.a. henvise til, at der i vejledning på området med fordel kan beskrives afgrænsningen af, hvilke områder inden for dataanvendelse, virksomhederne som udgangspunkt skal redegøre for, og ikke mindst detaljeringsgraden heraf.

 

Med henblik på at øge brugervenligheden af en evt. vejledning vil det endvidere være hensigtsmæssigt, hvis denne indeholder konkrete praktiske eksempler på, hvordan de nævnte krav kan opfyldes af virksomhederne.

 

Med venlig hilsen

 

Jeanie Sølager Bigler                                                                         
Retschef                                                                                                  
jsb@danskeadvokater.dk                                    


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09