Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


22-09-2021
Høringssvar over bekendtgørelse om straksudsendelse med deraf følgende strafafbrydelse

Brancheforeningen Danske Advokater stiller advokaters viden til rådighed for lovgivningsarbejdet og den retspolitiske debat. Høringssvaret er udarbejdet i samarbejde med Danske Advokaters fagudvalg for strafferet og straffeproces.

Overordnede bemærkninger

Danske Advokater kan som udgangspunkt støtte op om bekendtgørelsens formål, nemlig at en udvist udlænding skal kunne få afbrudt sin straf og sendes ud, før afsoningen er sket, medmindre retshåndhævelsen taler imod det.

Danske Advokater mener dog, at det er retssikkerhedsmæssige betænkeligt at afskære de udviste udlændinge fra at få prøvet Hjemrejsestyrelsens afgørelser. I dansk ret gælder som altovervejende hovedregel et to-instans-princip, som også bør gælde her.

Danske Advokater anbefaler derfor, at der indføres en klageadgang over Hjemrejsestyrelsens afgørelser.

Bemærkninger til de enkelte bestemmelser/løsningsforslag:

Danske Advokater læser forslaget til bekendtgørelsens § 2 således, at i sager, hvor Flygtningenævnet tidligere har vurderet, at personen ikke kunne udsendes af landet, jf. § 31 i udlændingeloven, kan Hjemrejsestyrelsen alene træffe afgørelse om straksudsendelse, hvis Flygtningenævnet har vurderet, at grundlaget for, at personen ikke kunne udsendes efter § 31 i udlændingeloven, ikke længere er til stede.

Danske Advokater opfordrer til, at dette præciseres i bekendtgørelsen, så det står mere entydigt.

 

Afsluttende bemærkninger:

Danske Advokater værner om retssikkerheden, og vi står altid gerne til rådighed for uddybende spørgsmål eller dialog. Vi takker for muligheden for at afgive høringssvar.

 

Med venlig hilsen

 

Charlotte Hvid Olavsgaard
Specialkonsulent
cho@danskeadvokater.dk


Nyheder

KURSER

Charlotte Hvid Olavsgaard
Charlotte Hvid Olavsgaard | Specialkonsulent | 33 43 70 09 | cho@danskeadvokater.dk


Kontakt

Charlotte er specialkonsulent for Danske Insolvensadvokater og Bestyrelsesadvokater samt for fagudvalgene ansættelsesret, bestyrelsesarbejde, databeskyttelse, hvidvask, insolvens,  databeskyttelse, selskabs- og finansieringsret og strafferet og straffeproces. Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv.

 

Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. 

Læs mere…

33 43 70 09