Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Høringssvar

Danske Advokater og vores fagudvalg tilfører det politiske system vigtige input – både som faglige eksperter og som praktikere.


Vælg årstal for visning af alle høringssvar i et bestemt år.


10-01-2023
Høringssvar over udkast til ”Vejledning om tilskud til bæredygtighed og bæredygtighed”

Danske Advokater takker for muligheden for at afgive høringssvar. Dette høringssvar er udarbejdet i samarbejde med Danske Advokaters fagudvalg for klima.

Vi har ikke bemærkninger til selve ordningen, der ses at gavne biodiversiteten. Vi hæfter os imidlertid ved, at konsekvenserne ved omlægning, herunder at tilbageførsel kan forudsætte dispensation, ikke fremgår af afsnit 7 ”Andre regler, du skal kende”.  

 

En udlægning af landbrugsarealer til biodiversitet og bæredygtighed, hvad enten der er tale om braklægning, markbræmmer eller småbiotoper, kan medføre, at arealet omfattes af andre naturbeskyttelsesregler, herunder f.eks. naturbeskyttelsesloven og artsfredningsbekendtgørelsen. Naturbeskyttelseslovens § 29 a, og artsfredningsbekendtgørelsens § 10, yder en streng beskyttelse af Habitatdirektivets bilag IV-arter, både for så vidt angår fredede planter og fredede vildtlevende dyr, og beskyttelsen kan indtræde så snart en beskyttet art indfinder sig på arealet.

 

Hvis landbrugeren på et senere tidspunkt ønsker at tilbageføre de omlagte landbrugsarealer til produktion, bør vedkommende være opmærksom på, at det vil kunne kræve, at myndighederne forinden udsteder dispensation hertil efter de snævre rammer, der er fastsat i naturbeskyttelseslovens § 65, stk. 3, eller artsfredningsbekendtgørelsens § 12.

 

Med henblik på at sikre forudsigelighed og gennemsigtighed anbefaler vi, at det i afsnit 7 anføres, at en udlægning af landbrugsarealer til biodiversitet og bæredygtighed kan medføre, at arealet omfattes af andre naturbeskyttelsesregler, herunder f.eks. naturbeskyttelsesloven og artsfredningsbekendtgørelsen.

 

Danske Advokater takker for muligheden for at afgive høringssvar, og vi står altid gerne til rådighed for uddybende spørgsmål eller dialog.

 

Med venlig hilsen

 

Danielle Løw
Juridisk konsulent
Danske Advokater


Nyheder

KURSER

Danielle Løw
Danielle Løw | Juridisk konsulent | 33 43 70 06 | dlo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danielle er juridisk konsulent for Foreningen af Procedureadvokater, Danske IT-advokater og Forening for Erstatnings- og Forsikringsret.


Hun deltager i det branchepolitiske arbejde, udarbejdelse af høringssvar mv. for ovenstående fagområder og er ansvarlig for fagudvalget for advokatret og-etik samt fagudvalget for klima

 

Læs mere…

33 43 70 06