Velkommen   (0 bonuspoint)

Hvor vil de studerende arbejde?

Danske Advokater undersøgte mellem 2008 og 2010 de jurastuderendes jobpræferencer. Nedenfor finder du en kort opsummering.Advokatbranchen har stor tiltrækningskraft

Mange jurastuderende vil gerne arbejde i advokatbranchen. De efterspørger høj kvalitet, dygtige kollegaer og faglige udfordringer – og forventer at finde disse i branchen.

 

Den lille forskel mellem kønnene

Der er forskelle på kønnenes præferencer - både mht., hvor de vil arbejde og mht., hvad de vil arbejde med.
Kvinderne er mere tilbøjelige til at ville søge ansættelse på mellemstore advokatkontorer (20-50 ansatte) end mændene. Generelt set er det dog virksomheder med over 50 ansatte, der appellerer bredest til de studerende (ca. 45 %).

En anden interessant observation er mobiliteten. Ca. 28 % af de adspurgte kvinder er villige til at flytte til Storkøbenhavn efter job mod 20 % af mændene. Og blandt de jyske studerende er der ingen, der afviser at flytte, hvilket er en diametral modsætning til de studerende i København. De skal ingen steder.

 

Hvad vil de studerende arbejde med i advokatbranchen?

37 % af de studerende vil gerne arbejde med retssagsbehandling, som er et af de områder, der gør advokatbranchen unik. Dernæst følger de klassiske kommercielle juridiske områder som kontraktsret, aftaleret og selskabsret med 32 %, virksomhedsoverdragelser med 23,5 %, ejendomsret med 22 % og ansættelsesret med 20 %.

Først til sidst ser vi den privatjuridiske rådgivning, hvor 17 % gerne vil arbejde med familieret, hvilket betyder, at emnet er næsten lige så upopulært blandt de studerende som skat og miljøret.

Er dit firma medlem af Danske Advokater, kan du se hele undersøgelsen her. 

Nyheder

KURSER

Del
Øyvind Fagerstrand
Øyvind Fagerstrand | Forretningsudviklingschef | T: +45 33 43 70 16 | E: ofa@danskeadvokater.dk

Kontakt

Øyvind er ansvarlig for forretningsudvikling – for branchen som helhed og for rådgivning til medlemsvirksomheder. 

 

Øyvind arbejder ud fra sin markedsindsigt med at varetage branchens kommercielle udvikling. Via et vidt forgrenet netværk i branchen og med en række eksterne rådgivere, forsyner Øyvind medlemmerne med ledelsesuddannelse, markedsfakta, analyser og trends som har betydning for branchens og den enkelte virksomheds konkurrencekraft.

 

Øyvind udfordrer konstant status quo og har blik for hvordan såvel produktiviteten som lønsomheden kan øges. Derfor er Øyvind også en uundværlig bidragsyder til både strategiudvikling og brandingen af branchen.

Læs mere…

Kontakt Øyvind Fagerstrand på tlf.

33 43 70 16