Velkommen   (0 lektioner)

Kvinder og advokatbranchen

Kvinder dominerer på jurastudiet. Siden starten af 90’erne har der været en overvægt af kvinder på jurastudiet, og pt. optager de kvindelige jurastuderende ca. 60 % af studiepladserne.
 Mændene dominerer i advokatbranchen

Mænd udgør i dag ca. 65 % af advokaterne i branchen. Men der ansættes flere kvindelige advokatfuldmægtige end mandlige – og det kan betyde, at kurven er ved at knække. Men som i resten af samfundet vil der nok gå en del år, før der er lige så mange mænd som kvinder blandt partnerne (ejerne) af advokatvirksomhederne.

 

Nogle kvinder fravælger branchen

Advokatbranchen får løbende skudt i skoene, at det ikke er muligt at kombinere livet som advokat med et familieliv. Og der skal ikke være tvivl om, at mange advokater generelt arbejder meget. Men samtidig er der store forskelle på, hvor man arbejder, om det er en stor eller lille virksomhed, hvilket speciale man vælger og den enkeltes ambitionsniveau. Det vigtigste er, at man gør op med sig selv, hvad man vil og finder ud af, hvad virksomheden kan tilbyde.

 

Fokus på den moderne advokatvirksomhed

Danske Advokater har meget fokus på, at både mænd og kvinder også fremover skal have lyst til at arbejde som advokater. Derfor er der fokus på, at branchen bliver en (endnu mere) attraktiv branche at arbejde i. Vi undersøger mulighederne for at inspirere advokatvirksomhederne til at udtænke alternative eller individuelle karriereveje og fremme talenterne i virksomhederne. Og samtidig håber vi, at ledelse i advokatvirksomheder får en (næsten) lige så central placering som juraen.

Læs artiklen om ”Diversitet i advokatbranchen stiller krav til fleksibilitet
(s. 24 – 25)

Læs her artiklen om, hvordan virksomhederne - for at ligne klienterne - vil have flere talentfulde kvinder ind i de ledende stillinger. 

Læs Danske Advokaters guide til at få øget diversiteten i advokatvirksomhederne.

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk

Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13