Velkommen   (0 lektioner)

Mediation

I stedet for en retssag kan mediation være en måde at løse konflikter på.

Mediation er en konstruktiv måde at løse konflikter på ved hjælp af en upartisk tredjepart, en såkaldt mediator.

En mediator bliver broen mellem to stridende parter. Han eller hun tager ikke parti, men hører begge sider, og sørger for, at begge parter tager aktivt del i at finde frem til en fælles løsning - en løsning, som begge parter er glade for.

Mange advokater er uddannet som mediatorer, men har som mediator en helt anden kasket på, end når de er advokat. Parterne kan ønske at have en advokat med til mediationen som partsadvokat, men det skal aftales på forhånd.

 

Målet er at begge parter bliver tilfredse

Mediation beror på advokatens hjælp til at få parterne i en konflikt til at tale sammen med det formål at finde løsning, som begge er glade for. Der er derfor ikke en vinder og en taber i sagen.

Mediation udmærker sig i forhold til en retssagsafgørelse ved at du selv har indflydelse på løsningen. Heraf følger selvsagt også et ansvar. Netop muligheden for selv at øve indflydelse og tage ansvar har vist sig at motivere parterne til at finde frem til konstruktive løsninger i en lang række sager. Det betyder også, at det ofte er nemmere at tale sammen bagefter.

 

Hvor lang tid tager en mediation?

Ofte kan en konflikt løses langt hurtigere og billigere ved mediation end ved at følge de traditionelle retssystemer. Hvis alle møder op med et åbent sind, kan et problem måske løses i løbet af få møder. Ved en mediation har både mediator og de deltagende parter tavshedspligt.

Du kan læse meget mere om mediation på www.mediatoradvokater.dk eller finde en mediator under Find din advokat.
 

Nyheder

KURSER

Jeanie Sølager Bigler
Jeanie Sølager Bigler | Retschef | T: +45 33 43 70 12 | E: jsb@danskeadvokater.dk


Kontakt

Jeanie er vores retschef og er ansvarlig for de fagpolitiske brancheinitiativer.

 

Hun arbejder i det daglige tæt sammen med vores fagudvalg og de mange eksterne samarbejdspartnere – både offentlige og private.

 

Som retschef er Jeanie vores garant for, at det bliver de holdbare juridiske løsninger, der ser dagens lys.

Læs mere…

Kontakt Jeanie Sølager Bigler på tlf.

33 43 70 12

Ret cookies