Velkommen   (0 lektioner)

Når en af partnerne ikke er advokat

Et advokatselskab skal som hovedregel ejes af advokater.

Op til 10 % af en advokatvirksomhed kan ejes af ikke-advokater

Advokaten er klientens mand, og derfor skal advokaten være uafhængig af både økonomiske og personlige interesser. Der er dog mulighed for, at personer, der arbejder i advokatvirksomheden, kan eje op til 10 % af advokatvirksomheden, selvom de ikke er uddannet som advokater.

Alle de ejere, der ikke er advokater, skal dog bestå en skriftlig prøve, den såkaldte partnerprøve. Prøven sikre, at også disse ejere har kendskab til de mange særlige regler, der er af særlig betydning for advokaterhvervet.

 

Om partnerprøven

Så snart en partner, der ikke er advokat, har erhvervet sine aktier eller anparter i advokatselskabet, er han eller hun forpligtet til at tilmelde sig den førstkommende partnerprøve. Prøven udbydes af Advokatsamfundet mindst en gang årligt. Advokat Lise Ravnkilde i Advokatsamfundet kan kontaktes på mail lra@advokatsamfundet.dk eller tlf. 33 96 97 98 for nærmere oplysninger.

 

Registrering af en ny advokatvirksomhed med ikke-advokater i ejerkredsen

Det skal anføres på indberetningsblanketten til Advokatrådet, hvis der i en nystartet advokatvirksomhed er en partner, der ikke er uddannet advokat. Det skal i denne forbindelse også oplyses, om der i aktionæraftalen er bestemmelser, der begrænser aktieselskabslovens bestemmelser om indløsning af aktier eller bestemmelser, der indeholder stemmeoverførsels- og stemmebindingsaftaler. Hvis det er tilfældet, skal der indsendes en kopi af de pågældende overenskomster mv. Vær opmærksom på, at det ikke er tilladt at fastsætte bestemmelser, der begrænser aktieselskabslovens bestemmelser om indløsning af aktier.

Du kan læse mere om livet som erhvervsjurist i ”Karriere i branchen”. 
 

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13