Velkommen  

NemID Medarbejdersignatur

Digital signatur skifter navn til NemID Medarbejdersignatur, men certifikatet hos brugerne er det samme, og man bør fortsat benytte signaturfil for login til online tjenester og i sit mailprogram for sikker mail.

Digital signatur, som bliver kaldt OCES certifikater administrerers af Nets, hvor medarbejdere i virksomheder kan benytte NemID Medarbejdersignatur certifikater. Det er med NemID Medarbejdersignatur også muligt at få udstedt et nøglekort, så man ikke har en signaturfil på ens computer, men det kan ikke benyttes til sikker mail. Så hvis du skal benytte NemID Medarbejdersignatur til sikker mail, skal du bestille det med signaturfil ”Nøglefil”.

 

NemID medarbejdersignatur

NemID medarbejdersignatur er en videreudvikling af Digital Signatur. Nets står bag både NemID medarbejdersignatur og Digital Signatur.

For at kunne anvende NemID medarbejdersignaturer skal virksomheden indgå en aftale med Nets. Aftalen indgår du i forbindelse med, at du bestiller NemID til erhverv. Aftalen skal underskrives af en tegningsberettiget i din virksomhed. Hvis du er ejer af en enkeltmandsvirksomhed, kan du underskrive aftalen elektronisk ved hjælp af dit private NemID. Du kan desuden sende aftalen pr. e-mail, fax eller brev til Nets.

Læs mere hos Nets
Bestil NemID medarbejdersignatur

 

NemID administrator

Den første medarbejder i virksomheden, der bestiller en nedarbejdersignatur, bliver automatisk virksomhedens ”NemID administrator”. NemID administrator betegnes også LRA (Local Ressources Administrator). Der er efterfølgende mulighed for at udpege flere LRA'er i virksomheden. Det er LRA, der opretter og sletter medarbejderes NemID medarbejdersignaturer i et selvbetjeningsunivers. Har administrator mistet sin NemID medarbejdersignatur eller glemt kodeord, skal der oprettes en ny NemID medarbejdersignatur til administrator.

Se vejledning for NemID administrator

 

Næste generation MitID / NemLog-in

MitID erstattes af MitID for private og NemLog-in for virksomheder. Hos Danske Advokater følger vi med i forløbet, og vil vi orientere vores medlemmer når det er relevant.

MitID
Digitaliseringsstyrelsen "Fra sommeren 2021 får vi en ny digital ID-løsning i Danmark"
NemLog-in
Digitaliseringsstyrelsen "Nets DanID A/S skal levere fremtidens NemLog-in"
 

Digital Post og sikker mail

NemID medarbejdersignatur benyttes for adgang til virksomhedens digitale postkasse hos Virk.dk og til sikker mail i eget mailsystem.

Læs mere om Digital Post

Læs mere om sikker mail 
 

Nyheder

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21