Velkommen   (0 lektioner)

NemID Medarbejdersignatur

Digital signatur skifter navn til NemID Medarbejdersignatur, men certifikatet hos brugerne er det samme, og man bør fortsat benytte signaturfil for login til online tjenester og i sit mailprogram for sikker mail.

Digital signatur, som bliver kaldt OCES certifikater, blev udstedt for år tilbage af TDC, der administrerede ordningen dengang. I dag er det Nets DanID, der administrerer Digital Signatur, som skal flyttes over til næste generation NemID Medarbejdersignatur, som også kaldes OCES2 certifikater. Rent praktisk sker det ved en flytning af data (migrering), som virksomhedens administrator LRA (Local Ressource Administrator) kan klare online.

 

Det er med NemID Medarbejdersignatur også muligt at få udstedt et nøglekort, så man ikke har en signaturfil på ens computer, men det kan ikke benyttes til sikker mail. Så hvis du skal benytte NemID Medarbejdersignatur til sikker mail, skal du bestille det med signaturfil ”Nøglefil”, som er samme løsning, der er benyttet ved digital signatur, som nu udfases.

 

NemID medarbejdersignatur

NemID medarbejdersignatur er en videreudvikling af Digital Signatur. Nets DanID står bag både NemID medarbejdersignatur og Digital Signatur.

 

For at kunne anvende NemID medarbejdersignaturer skal virksomheden indgå en aftale med Nets DanID. Aftalen indgår du i forbindelse med, at du bestiller NemID til erhverv. Aftalen skal underskrives af en tegningsberettiget i din virksomhed. Hvis du er ejer af en enkeltmandsvirksomhed, kan du underskrive aftalen elektronisk ved hjælp af dit private NemID. Du kan desuden sende aftalen pr. e-mail, fax eller brev til Nets DanID.

Læs mere hos Nets DanID 

Bestil NemID medarbejdersignatur

 

NemID administrator

Den første medarbejder i virksomheden, der bestiller en nedarbejdersignatur, bliver automatisk virksomhedens ”NemID administrator”. NemID administrator betegnes også LRA (Local Ressources Administrator). Der er efterfølgende mulighed for at udpege flere LRA'er i virksomheden. Det er LRA, der opretter og sletter medarbejderes NemID medarbejdersignaturer i et selvbetjeningsunivers. Har administrator mistet sin NemID medarbejdersignatur eller glemt kodeord, skal der oprettes en ny NemID medarbejdersignatur til administrator.

Se vejledning for NemID administrator

 

Digital Post og sikker mail

NemID medarbejdersignatur benyttes for adgang til virksomhedens digitale postkasse hos Virk.dk og til sikker mail i eget mailsystem.

Læs mere om Digital Post

Læs mere om sikker mail 
 

Nyheder

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | T: +45 33 43 70 21 | E: she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver om advokatbranchens digitale udfordringer og it-løsninger til advokatvirksomheder.

 

Steen har siddet med i vores arbejdsgruppe om persondata. Han har bl.a. udarbejdet materiale og guides til vores medlemmer om overholdelse af persondatalovgivningen, og han har undervist i GDPR-relaterede emner på vores medlemsmøder og kurser.

 

Steen er hr. IT inden for advokatbranchen. Han rådgiver medlemsvirksomheder i køb af IT, har kendskab til leverandørerne af IT-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.

Steen er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.

 

Steen afholder løbende undervisning inden for IT-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21