Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


04-05-2009
Berlingske: Nu skal det koste penge at vinde over Skat

Berlingske Business omtalte – både i den trykte avis og på hjemmesiden - den henvendelse, som tre brancheorganisationer, Dansk Erhverv, Foreningen af Registrerede Revisorer, Danske Advokater, samt Advokatsamfundet har rettet til regeringen og Dansk Folkeparti i forbindelse med de sidste justeringer af skattereformen. Historien blev efterfølgende citeret i flere andre medier, bl.a. Børsen online og Ekstra Bladet.

De fire organisationer er meget kritiske over for forslaget om at afskaffe omkostningsgodtgørelsen for selskaber og fonde i forbindelse med retssager mod Skat.

I sin tid mente regeringen, at det ikke skulle koste borgerne penge at få ret, hvis skattemyndighederne havde truffet en forkert afgørelse. De nuværende regler indebærer, at en skatteyder kan få 100 pct. godtgørelse for de udgifter, som han eller hun har haft til professionel bistand i forbindelse med en skattesag, hvis han eller hun får fuldt medhold eller medhold i overvejende grad. Opnår skatteyderen ikke fuldt medhold eller medhold i overvejende grad, ydes der omkostningsgodtgørelse på 50 pct. af udgifterne til sagkyndig bistand. Denne regel vil regeringen og Dansk Folkeparti nu afskaffe.

”Efter vores opfattelse er der betydelige retssikkerhedsmæssige betænkeligheder forbundet med den foreslåede afskaffelse af omkostningsgodtgørelsen,” forklarer formand for Danske Advokaters skattefagudvalg, Claus Holberg, Lett Advokatfirma.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19