Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


15-08-2009
Stor advokat-kampagne skudt i gang

En omfattende kampagne, der skal få danskernes øjne op for den værdi, advokaten kan tilføre borgeren/klienten som uafhængig rådgiver, er netop blevet lanceret. Kampagnen er udarbejdet i samarbejde mellem Danske Advokater og Danske BOLIGadvokater, og parterne er også gået sammen om finansieringen.
Det centrale omdrejningspunkt i kampagnen er en helt ny hjemmeside www.derforadvokat.nu, der netop er åbnet. Herfra kan brugerne klikke sig videre ind på Find din advokat på hhv. www.danskeadvokater.dk og Find en boligadvokat på www.danskeboligadvokater.dk.
De kan også se en reklamefilm, der bliver brugt i kampagnen, downloade et advokatforbehold, deltage i konkurrencer, læse om en bolighandel fra A til Z og i det hele taget blive klogere på, hvordan de kan gardere sig mod ubehagelige overraskelser, når de køber bolig.
Men også TV-reklamer, avis-annoncer, biografreklamer og radiospots indgår i kampagnen. Det er endvidere tanken, at medierne også redaktionelt skal behandle kampagnen og de temaer, den udvikler.
Den konkrete anledning til, at kampagnen søsættes netop nu er, at tinglysningen digitaliseres den 8. september. Det gør det oplagt at fokusere på, at alle boligkøbere bør have en advokat med på sidelinjen. Enten gennem hele boligkøbs-forløbet eller via et advokatforbehold, der vil betyde, at advokaten skal godkende en købsaftale, før den kan effektueres.
Det er fint, at tinglysningen digitaliseres, men det betyder ikke – som f.eks. ejendomsmæglere hævder – at advokaterne dermed bliver overflødige, og at ejendomsmæglerne også kan klare paragrafferne for køber. Tværtimod er der mere end nogensinde brug for, at boligkøbere kan få en uvildig rådgivning af en advokat, der ikke er i lommen på andre aktører.
En analyse fra Dansk Ejendomsmæglerforening viser faktisk, at flertallet af boligkøbere fejlagtigt tror, at sælgers ejendomsmægler er ”mægler” - og dermed også købers mand.
Andre undersøgelser indikerer, at mange købere tror, at skødet er bolighandlens vigtigste dokument. Det betyder, at mange købere vil føle sig i trygge hænder, hvis blot skødet kan tinglyses. De antager simpelthen, at skødet er en slags garanti for, at vilkårene er i orden. Det er en gedigen vildfarelse.
Danske Advokater og Danske BOLIGadvokater vil med kampagnen gøre opmærksom på, at det er helt afgørende for boligkøberne, at de – inden de binder sig til at købe ny bolig - sikrer sig uafhængig og kompetent juridisk rådgivning, når de foretager familiens største investering.
Kampagnen, der som nævnt indledes mandag den 31. august med reklamer i TV2, vil blive overordentlig synlig og spille på en række forskellige kommunikations-strenge. Hvis jeres virksomhed er medlem af Danske Advokater, kan du logge ind via dit brugernavn og password og læse en mere detaljeret gennemgang af kampagnen her.
 

uwk

 

Sider

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Vicedirektør for medlemsservice og brancheudvikling | uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikkes overordnede opgave er at få engagerede medlemmer og skabe værdi af medlemskabet af Danske Advokater.


Sammen med sin afdeling skal hun finde ud af, hvad medlemmer og kunder vil have, og hvordan Danske Advokater kan udvikle branchen sammen med dem. 

Læs mere…

33 43 70 13