Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


24-01-2013
En skamplet på retssikkerheden

Den 24. januar bragte Børsen nedenstående indlæg fra Danske Advokaters direktør, Paul Mollerup:

"Førhen fik selskaber omkostningerne dækket, hvis de vandt en sag mod SKAT. Sådan er det desværre ikke længere. Hvis et selskab vinder en skattesag over staten, skal det nemlig i dag betale alle omkostningerne selv. Efterfølgende kan selskabet så trække 25 procent af udgifterne fra i skat. I en tid, hvor likviditeten er stram, og bankerne er tilbageholdende med kreditterne, er det ikke alle selskaber, der har råd til at vinde en sag mod SKAT. Det rejser naturligvis nogle alvorlige retssikkerhedsmæssige spørgsmål – eksempelvis, at selv en vindersag kan blive en økonomisk tabersag. Hvis et selskab vinder en sag i Landsskatteretten, kan staten nemlig bare vælge at anke sagen i det almindelige retssystem - og så skal virksomheden altså afholde omkostningerne til at føre sagen én gang til. Dertil kommer, at personligt ejede virksomheder, som ikke drives i selskabsform, kan få godtgørelse, men selskaber, der jo kan være ganske små, kan ikke. Hvor er logikken? Det kan ikke være sådan i et retssamfund som vores, at man kun kan få ret, hvis man har råd. Det betyder samtidig, at SKAT kan begå fejl uden, at der er den store sandsynlighed for, at de bliver rettet. Helt fundamentalt må det være sådan, at selskaber i skattesager skal kunne udfordre staten, hvis de mener, at de er blevet forkert behandlet, uden at de risikerer økonomiske tømmermænd, hvis sagen vindes. Det er kun ret og rimeligt. Den nuværende ordning er ganske enkelt en skamplet på retssikkerheden. Vi vil meget kraftigt opfordre politikerne til at genindføre omkostningsgodtgørelse for selskaber, så vi igen kan få en ordentlig retssikkerhed på området. Fra politisk side har man eksempelvis erkendt, at fedt- og sukkerafgifter har været uhensigtsmæssige. Nu er tiden kommet til også at få ryddet op på dette område. Prisen er i en finanspolitisk sammenhæng meget lille, men hvad vigtigere er: Man må ikke sætte retssikkerheden over styr i en finans- eller skattepolitisk spareøvelse."
 


 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19