Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske Advokater har lavet et nyt netværk for yngre medarbejdere i advokatbranchen – NYMA. Netværket skal fungere som et fagligt og socialt samlingssted for branchens yngre akademiske medarbejdere. Hør hvorfor Kristian Kaltoft Nielsen, erhvervsjuridisk fuldmægtig i Horten, har været med til at starte netværket, og hvorfor branchen indtil nu har manglet et netværk som dette.

28-10-2016
Bliv en del af et nyt netværk for yngre i branchen – enten på Sjælland eller i Jylland

Danske Advokater har lavet et nyt netværk for yngre medarbejdere i advokatbranchen – NYMA. Netværket skal fungere som et fagligt og socialt samlingssted for branchens yngre akademiske medarbejdere. Hør hvorfor Kristian Kaltoft Nielsen, erhvervsjuridisk fuldmægtig i Horten, har været med til at starte netværket, og hvorfor branchen indtil nu har manglet et netværk som dette.

 

Er du en del af advokatbranchens yngre medarbejdere? Så vil Danske Advokaters nye netværk – NYMA – være til gavn for dig. NYMA står for Netværk for Yngre Medarbejde i Advokatbranchen, og det inkluderer både advokatfuldmægtige, erhvervsjurister og andre yngre medarbejdere i branchen.

 

Kristian Kaltoft Nielsen, erhvervsjuridisk fuldmægtig i Horten, er én af de 8 personer i branchen, der har været med til at lave netværket. Læs her hvorfor han har været med til at starte NYMA, forstå hvilken værdi et sådan netværk har for en yngre medarbejder i branchen, og hvorfor branchen indtil nu har manglet denne slags netværk:

 

Hvorfor har du valgt at være med til at starte NYMA?

Jeg synes, at tanken om et bredere netværk blandt yngre medarbejdere i advokatbranchen lød nyskabende og spændende. Det var klart noget, som manglede i branchen, og jeg ville gerne være med til at sætte mit præg på konceptudviklingen. Det har været en interessant og idérig proces at udvikle NYMA, og jeg har lært nogle engagerede mennesker at kende i kraft af min deltagelse i styregruppen. Desuden har jeg tidligere været engageret i andre typer netværk under min studietid, og det synes jeg gav rigtig meget.

 

Hvad mener du, at man kan bruge NYMA til?

NYMA er ret unikt, da det giver mulighed for at skabe relationer på tværs af kontorer og faggrupper i advokatbranchen. Mange yngre medarbejdere etablerer et stærkt netværk på arbejdspladsen, men det er tit svært at få etableret reelle relationer på tværs af kontorerne. Her tror jeg, at NYMA har noget at bidrage med, særligt for dem, som ikke kan deltage på Advokatsamfundets fuldmægtigkurser. Det er Danske Advokaters vision, at NYMA skal facilitere etableringen af relationer på tværs i advokatbranchen, og jeg tror bestemt, at der er et behov. NYMA skulle gerne blive et sted, hvor yngre medarbejdere kan udveksle erfaringer fra hverdagen og dele såvel viden som udfordringer og ambitioner. Vi håber, at NYMA kan blive et socialt, fagligt og lærerigt samlingspunkt for yngre medarbejdere i advokatbranchen, og at de mindre netværksgrupper kan være med til at skabe nogle stærke relationer og venskaber. Med min deltagelse i NYMA håber jeg på at møde nogle flere engagerede mennesker i branchen på mit eget anciennitetstrin og få etableret nogle stærkere relationer til yngre medarbejdere på de andre kontorer.

 

Hvorfor mangler branchen denne slags netværk?

De etablerede netværk kredser i dag meget omkring et specifikt juridisk speciale, eller også ligger fokus mere på værdien for de erfarne kræfter i branchen. NYMA er for de yngre i branchen, som endnu ikke rigtigt har etableret et netværk og relationer på tværs af husene. Det kan tit føles lidt kunstigt og mærkeligt, når man deltager som yngre jurist i de veletablerede netværk, der typisk er domineret af de mere erfarne i branchen. Desuden er det nyt, at folk i branchen, der ikke nødvendigvis arbejder med jura til daglig, blandes med de egentlige jurister. Det, synes jeg, er sundt for branchen. Jeg ser desuden NYMA som et stærkt supplement til fuldmægtigkurserne.

 

NYMA lanceres næsten samtidig på Sjælland og i Jylland. Det første arrangement afholdes den 14. november kl. 18.00-20.30 hos Danske Advokater i Valencia på Vesterbrogade 32, 1620 København V. I Jylland holdes arrangementet den 7. december mellem kl. 17.30-20.30 og foregår hos Delacour, Åboulevarden 13, 8000 Aarhus C. Emnet er meget naturligt: ”Hvad skal vi med netværk”. Det er gratis at deltage, så skriv til Lena Quistdorff Jansen på lqj@danskeadvokater.dk for at tilmelde dig.

Læs mere om arrangementet her

 

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19