Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

EU-landene er blevet enige om at vedtage et forslag fra EU-Kommissionen om at skatterådgivere, der rådgiver kunder om grænseoverskridende skatteforhold, nu får pligt til at indberette oplysningerne til de nationale skattemyndigheder, hvis rådgivningen vurderes at medføre skatteundgåelse.

20-03-2018
Indsats mod ulovlig skatteunddragelse

EU-landene er blevet enige om at vedtage et forslag fra EU-Kommissionen om, at skatterådgivere, der rådgiver kunder om grænseoverskridende skatteforhold, nu får pligt til at indberette oplysningerne til de nationale skattemyndigheder, hvis rådgivningen vurderes at medføre skatteundgåelse.

 

Advokater har en særlig stilling i samfundet, herunder advokaters tavshedspligt. Det fremgår af direktivteksten, at hver medlemsstat kan træffe de nødvendige foranstaltninger for at give mellemmanden/rådgiveren ret til fritagelse fra at skulle indgive oplysninger om en indberetningspligtig grænseoverskridende ordning, hvis indberetningspligten krænker fortroligheden i korrespondancen mellem advokater og klienter i henhold til medlemsstatens nationale lovgivning.

Læs mere her 

Du kan læse direktivteksten her

 

Læs også Danske Advokater tager afstand fra ulovlig skatteunddragelse

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19