Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Danske Advokater har i en årrække presset på for at få prøvet, om staten kunne stilles til ansvar for, at den digitale tinglysning kom skidt fra start i 2009. Det kostede en række borgere og virksomheder penge, når handler ikke kunne gennemføres – og tusindvis af timers frustration i advokatvirksomhederne. En sag anlagt af foreningen gruppesøgsmål.nu, som er bakket op af Danske Boligadvokater, faldt ud til statens fordel.

28-05-2019
Digital tinglysning: Ærgerlig dom om statens ansvar

Danske Advokater har i en årrække presset på for at få prøvet, om staten kunne stilles til ansvar for, at den digitale tinglysning kom skidt fra start i 2009. Det kostede en række borgere og virksomheder penge, når handler ikke kunne gennemføres – og tusindvis af timers frustration i advokatvirksomhederne. En sag anlagt af foreningen gruppesøgsmål.nu, som er bakket op af Danske Boligadvokater, faldt ud til statens fordel. Det kan du læse mere om her.

 

Danske Advokaters rolle i forhold til spørgsmålet om statens ansvar har gennem hele forløbet været at bistå med at finde en række egnede prøvesager på erhvervsområdet, som kunne indgå i det samlede sagskompleks. På den baggrund har en række virksomheder bi-interveneret i sagen ved Østre Landsret, som altså faldt ud til statens fordel.

 

Lige siden den digitale tinglysning blev sat i værk, har Danske Advokater brugt mange kræfter på at sikre, at løsningen blev understøttet af ordentlige vejledninger, at de væsentligste fejl blev rettet, at ønsker til forbedringer blev taget alvorligt, og at vores medlemmer løbende kunne blive opdateret om sidste nyt vedrørende den digitale tinglysning. Det bruger vi fortsat mange kræfter på, og vi afholder både kurser om emnet og står for et netværk blandt professionelle brugere af tinglysningssystemet.

 

Bliv opdateret på de seneste ændringer fra Tinglysningsretten på kurserne Digital tinglysning - opdatering den 12. juni i København og den 20. juni i Aarhus, Tinglysningsforum og Tinglysningsnetværk i skrivebordshøjde.

 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

Kontakt Søren Møller Andersen på tlf.

33 43 70 19