Velkommen   (0 lektioner)

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

Som bekendt er det de seneste måneder kommet frem, at politiet og anklagemyndigheden har konstateret en række fejl og unøjagtigheder i forbindelse med brugen af teledata i straffesager.

17-09-2019
Seneste nyt i ”teledata-sagen”

Som bekendt er det de seneste måneder kommet frem, at politiet og anklagemyndigheden har konstateret en række fejl og unøjagtigheder i forbindelse med brugen af teledata i straffesager.

 

Der er dels tale om såkaldte konverteringsfejl, som kan betyde, at oplysninger enten bliver slettet i forbindelse med politiets konvertering af de rådata, der modtages fra teleselskaberne, eller som kan medføre fejl i de koordinater, der angiver de enkelte telemasters placering, dels en række endnu ikke nærmere kortlagte fejl og unøjagtigheder i rådata.

 

Som konsekvens heraf har Rigsadvokaten bl.a. besluttet, at anklagemyndigheden – foreløbigt indtil den 18. oktober 2019 – ikke må anvende teledata under hovedforhandlinger eller retsmøder om opretholdelse af anholdelse eller varetægtsfængsling. 

 

Her kan du kan læse Rigsadvokatens instruks om midlertidigt stop af brugen af teledata og Rigsadvokatens instruks for anklageres anvendelse af teledata under efterforskning.

 

Rigsadvokaten har senest den 13. september 2019 præciseret, at instrukserne ikke omfatter data indhentet af politiet via GPS-enheder.

 

Hos Danske Advokater følger vi sagen nøje og er i løbende dialog med anklagemyndigheden. I den forbindelse hører vi meget gerne fra dig, hvis du i forbindelse med den fortsatte brug af teledata i efterforskningen, herunder brugen af rådata, har praktiske erfaringer og inputs, som kan indgå i det videre arbejde med henblik på den bedst mulige håndtering af den aktuelle situation. Du er velkommen til at kontakte vores retschef, Jeanie Sølager Bigler, på 33 43 70 12. 

jsb
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Jeanie Sølager Bigler
Jeanie Sølager Bigler | Retschef | T: +45 33 43 70 12 | E: jsb@danskeadvokater.dk


Kontakt

Jeanie er vores retschef og er ansvarlig for de fagpolitiske brancheinitiativer.

 

Hun arbejder i det daglige tæt sammen med vores fagudvalg og de mange eksterne samarbejdspartnere – både offentlige og private.

 

Som retschef er Jeanie vores garant for, at det bliver de holdbare juridiske løsninger, der ser dagens lys.

Læs mere…

Kontakt Jeanie Sølager Bigler på tlf.

33 43 70 12

Ret cookies