Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


10-01-2020
Disse 7 overvejelser kan sikre din fremtid

Nogle advokater når desværre aldrig at blive parate til at gennemføre et generationsskifte, før de bliver alvorligt syge eller for gamle – og så er det ofte for sent. I dag ligger gennemsnitsalderen for partnere på 53,5 år, og faktisk skal man allerede i denne alder begynde at tænke på, hvem der eksempelvis er den rette til at overtage din virksomhed, hvornår du bør sælge, og om der er behov for at styrke virksomheden på særlige fronter. Desto bedre forberedt man er, og jo tidligere man er gået i gang med sine overvejelser, desto bedre bliver forløbet og resultatet.

Danske Advokater har en guide til generationsskifte, så du kan få et overblik over de overvejelser, der er vigtige at gøre sig i forbindelse med et generationsskifte.

Læs generationsskifteguiden her - kun for medlemmer

 

 

Her er de 7 vigtigste punkter, du skal overveje:

 

1. Hvem skal overtage din virksomhed?
En nuværende eller kommende ansat, en konkurrent, eller en af de øvrige partnere? Det er godt at kende sin salgsmålgruppe, så du ved, hvem du skal henvende dig til. Hvilken type køber ønsker jeg? Hvordan finder jeg den rigtige køber?

 

2. De største udfordringer,
der kan være ved et ejerskifte. Du skal overveje de største udfordringer, der kan være ved at sælge din virksomhed. Er det at fastsætte virksomhedens værdi, finde en køber, rekruttere nye medarbejdere, trække dig fra styringen, eller at afklare din egen fremtid?

 

3. Det vigtigste ved dit ejerskifte
Hvad betyder mest for dig ved salget af din virksomhed? Er det eget økonomisk udbytte, at sikre medarbejderne, sikre virksomhedens udvikling eller bare virksomhedens fremtidige eksistens?

 

4. Tidshorisont
Hvornår er den rigtige tid for dig at sælge? Inden for 1, 5, 10 eller flere år? Og vil du da være parat til at give slip på din virksomhed? Det er godt at være forberedt og have lagt en plan for tidspunktet, du går af. Det kan være svært at give slip på livsværket og identiteten som partner.

 

5. Skal virksomheden styrkes?
Hvor er der mangler i din virksomhed? Er der nogle punkter, som skal forbedres for at den kan blive generationsskifteklar? Der kan være mange fordele ved at få en partner ind på et tidligt tidspunkt, da denne partner potentielt kan drive virksomheden videre.

 

6. Værdien i din virksomhed
Som hovedregel er en virksomhed det værd, som den højestbydende køber vil betale for den. Er værdien i advokatvirksomheder i kundekartoteket, en unik placering eller er den centreret om dig som advokaten. For køber skal virksomheden indeholde noget mere end, hvad køberen kan få ved at starte selv.

 

7. Rådgivning
Skal du bruge en rådgiver til at hjælpe dig igennem ejerskiftet? Selv en advokat kan komme ud for forhold, som han eller hun ikke er den bedste til at løse. Hvilke personer skal du inddrage? En revisor, advokatkollega, de øvrige partnere, din bank, dit netværk, din familie eller en professionel virksomhedsmægler?

 

Læs Danske Advokaters guide til generationsskifte her - kun for medlemmer

På linket finder du også skabeloner til dokumenter, du får brug for i dit ejerskifte.


Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19