Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


02-06-2023
Beredskabsplan ved manglende adgang til Minretssag.dk

Der foreligger nu en beredskabsplan for sagsportalen Minretssag.dk, når man ikke kan opnå adgang.

 

Der har længe været en udfordring i forhold til overholdelse af frister ved nedetid på Minretssag.dk eller manglende adgang hertil, fordi login med NemID ikke var muligt.

 

Det blev tydeligt, da Nets med NemID havde nedbrud over flere dage sidste år, at der manglende en praktisk beskrivelse af, hvordan man forholder sig i den givne situation. Fx. var fristforlængelse en judiciel afgørelse, der skulle træffes af dommeren i den enkelte sag, og man skulle sikre sig dokumentation for at kunne bevise, at man ikke kunne tilgå systemet.

 

Den uholdbare situation medførte, at Danske Advokater og Advokatsamfundet gik i dialog med Domstolsstyrelsen, der nu har publiceret en beredskabsplan, som konkret besvarer, hvordan man håndterer en manglende adgang til sagsportalen Minretssag.dk.

 

Domstolsstyrelsen har udarbejdet den vedhæftede beredskabsplan, som har hjemmel i retsplejelovens § 148 a, stk. 6 og er godkendt af retspræsidenterne.

Se nyheden på Domstol.dk 


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21