Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.


07-06-2023
Forbedringer af den digitale tinglysning

De, der arbejder med digital tinglysning, er sikkert bekendt med, at der sker en løbende udvikling, og at der fortsat er plads til forbedringer af det digitale tinglysningssystem på Tinglysning.dk.

 

Der foregår internt i Tinglysningsretten i disse år en del arbejde på at forbedre brugerhenvendelser og dialogen med Tinglysningsretten, men der er også mere specifikke behov i brugen af den tekniske brugerflade på Tinglysning.dk.

 

Danske Advokater er repræsenteret i brugergruppen hos Tinglysningsretten sammen med andre professionelle brugere, og sammen med repræsentanter fra vores netværk Tinglysningsforum og Danske BOLIGadvokater deltog vi i en workshop med fokus på forbedringsønsker af det digitale tinglysningssystem fra de professionelle brugere hos Tinglysningsretten den 22. maj.

 

Det blev til en god og konstruktiv drøftelse af mange emner og gode forbedringsforslag, som Tinglysningsretten har kigget på og vil forholde sig til i den kommende tid.

 

Vi vil gerne takke både Tinglysningsretten for samarbejdet på workshoppen samt vidensdeling med Danske Ejendomsmæglerforening, Landinspektører, Finans Danmark og Geodatastyrelsen, som også deltog.

 

Det har samlet givet et nyt ajourført dokument ”Videreudviklingsønsker 2023”, som Tinglysningsretten arbejder videre med i den kommende tid. 

6/12-2023: Videreudviklingsønskerne 2023 er et katalog med forslag og ønsker til forbedring af den digitale tinglysning, hvor noget vil blive prioriteret implementeret og andet ikke er realistisk eller står mål med udgiften ved udvikling heraf.

Se Videreudviklingsønsker 2023 

 

En mindre, praktisk ting, der blev implementeret af Tinglysningsretten kort efter workshoppen, er, at der nu findes en samlet oversigt over deres vejledninger med dato for seneste opdatering her.


Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21