Velkommen   (0 lektioner)

Hvad laver en advokat?

En advokat er først og fremmest klientens mand – den betroede rådgiver, der er uafhængig af andre interesser og som har tavshedspligt.At være advokat er spændende. Det er ofte krævende, men kan føre til et væld af forskellige oplevelser, opgaver og udfordringer. Hvilken type udfordringer, man møder, afhænger blandt andet af, hvilket felt man vælger at specialisere sig i. Lovgivningens omfang og kompleksitet er en af årsagerne til, at mange specialiserer sig. Men der er stadig mange generalister, der kan hjælpe med de mange dagligdags juridiske problemer, man kan løbe ind i.

Og mulighederne er mange, når man skal beslutte sig for, hvad man som advokat vil arbejde med. Fra rådgivning af virksomheder i store internationale fusioner til at føre erstatningssager efter et færdselsuheld over til at hjælpe forældre med at finde gode løsninger for samværet med børnene ved en skilsmisse.

Vil du vide mere om de enkelte juridiske discipliner, så se mere i Jura & samfund

 

Møderet – (L) og (H)?

Mange tror, at advokater kun går i retten. Det er ikke tilfældet. Men der er sager, hvor der skal en advokat med, og der er sager, hvor kun nogle advokater må møde.

En nybeskikket advokat har kun møderet for byretterne, som er første instans i det danske retssystem. Derefter kan han opnå møderet for landsretterne. Det kan have betydning i sager, som ankes fra byretten til landsretten. Advokaten skal bestå en prøve i landsretten (landsretsprøven) for at dokumentere, at han er en god procedør for at få lov til at møde i landsretten. Advokater, der opnår møderet for landsretterne, kan skrive et (L) efter deres navn.

Endelig kan en advokat opnå møderet for Højesteret, hvorefter han kan skrive et (H) efter sit navn. For at få (H) skal man inden for fem år møde mindst 10 gange i landsretten.

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13