Velkommen  (0 bonuspoint)

Rekrutteringsstrategi

Der er store forskelle på advokatvirksomhedernes rekrutteringsstrategier.

En udenforstående vil ofte konkludere, at advokatkontorer over en bred kam ligner hinanden. Men ser man efter, er der alligevel store forskelle. For det er nødvendigt at finde ud af, hvad det er, advokatvirksomheden kan gøre anderledes – for at skille sig ud.

Generelt for strategierne er, at de gerne vil ramme dem, som de gerne vil i kontakt med. Der skal dog ikke være tvivl om, at brandingen over for nye medarbejder også bruges internt, fordi det sender et signal til hele huset om, hvem det, man gerne vil ansætte. Hvilken stil, der vælges, er også et klart bevidst valg for at afspejle virksomhedens værdier – f.eks. ”uhøjtidelighed” eller ”samarbejdsglæde”. Men det gøres på vidt forskellige måder og via forskellige platforme.

 

”Ring til Luise fra HR”

I denne artikel kan du få inspiration fra Dahl, Horten, Bruun Hjejle, Plesner, Kromann Reumert og Lett til, hvordan de har valgt at vise virksomheden og deres værdier.

 

Søger I nye medarbejdere?

Se emnerne i jobportalen ADVOJOB 
 

Nyheder

KURSER

Del
Øyvind Fagerstrand
Øyvind Fagerstrand | Forretningsudviklingschef | T: +45 33 43 70 16 | E: ofa@danskeadvokater.dk

Kontakt

Øyvind er ansvarlig for forretningsudvikling – for branchen som helhed og for rådgivning til medlemsvirksomheder. 

 

Øyvind arbejder ud fra sin markedsindsigt med at varetage branchens kommercielle udvikling. Via et vidt forgrenet netværk i branchen og med en række eksterne rådgivere, forsyner Øyvind medlemmerne med ledelsesuddannelse, markedsfakta, analyser og trends som har betydning for branchens og den enkelte virksomheds konkurrencekraft.

 

Øyvind udfordrer konstant status quo og har blik for hvordan såvel produktiviteten som lønsomheden kan øges. Derfor er Øyvind også en uundværlig bidragsyder til både strategiudvikling og brandingen af branchen.

Læs mere…

Kontakt Øyvind Fagerstrand på tlf.

33 43 70 16