Velkommen   (0 lektioner)

Rettigheder

Advokaten kan sikre, at du selv har rettighederne til dine produkter, værker eller opfindelser.
 

Rettigheder til din kreativitet

Hvis du har frembragt noget unikt, bliver du nødt til at sikre dine rettigheder til at udnytte produktet, værket eller opfindelsen. Din ide skal jo helst ikke kopieres, så det er andre – og ikke dig - der høster frugten af din indsats.
 

Ejendomsret til ideen

IP står for “intellectual property”, hvilket betyder “intellektuel ejendomsret”. Fælles for IP-rettigheder er, at de beskytter resultaterne af menneskelig kreativitet, f.eks. kunst, billeder, litteratur, opfindelser, formgivning designs og forretningskendetegn.
 

Professionel monitorering

Når advokaten varetager en kundes rettigheder på disse felter, går det ikke kun ud på at få registreret frembringelsen korrekt og sikre, at rettighederne har retskraft i på alle de områder, det er tilsigtet.

Det handler også om at kunne overlade monitoreringen til en professionel, der kan sortere mellem de forskellige sager og finde frem til de overtrædelser, der skal reageres på.

Advokaten kan bl.a. hjælpe med krænkelsessager, bevissikring og fogedforbud. Han eller hun kan stå for forhandling, udarbejdelse og fortolkning af IP-kontrakter, herunder forsknings- og udviklingsaftaler, licensaftaler, overdragelsesaftaler samt forhandler- og agentaftaler – for blot at nævne nogle af områderne.
 

"Min advokat hjælper mig med at bygge broen mellem den kunstneriske og den økonomiske verden. Det er faktisk den bro jeg som musikforlægger lever af.” (Klaus Ib Jørgensen, adm. direktør, Edition S)

 

”Vi kæmper for vores varemærke hver dag”. (Jesper Uggerhøj, adm. direktør, Premier Is)

Du kan læse mere om ophavsrettigheder (immateriel ret) på de enkelte advokatvirksomheders hjemmesider. På vores webside kan du finde en advokat med speciale inden for ophavsret på Find din advokat.

 

Nyheder

KURSER

Jeanie Sølager Bigler
Jeanie Sølager Bigler | Retschef | T: +45 33 43 70 12 | E: jsb@danskeadvokater.dk


Kontakt

Jeanie er vores retschef og er ansvarlig for de fagpolitiske brancheinitiativer.

 

Hun arbejder i det daglige tæt sammen med vores fagudvalg og de mange eksterne samarbejdspartnere – både offentlige og private.

 

Som retschef er Jeanie vores garant for, at det bliver de holdbare juridiske løsninger, der ser dagens lys.

Læs mere…

Kontakt Jeanie Sølager Bigler på tlf.

33 43 70 12