Velkommen   (0 lektioner)

Som cand.merc.jur i advokatbranchen

For fem år siden sendte Copenhagen International School kun en håndfuld kandidater ud i advokatsektoren. Nu sendes der næsten lige så mange kandidater ud i advokat- som i revisionsbranchen.

En af grundene til, at der er blevet et større behov for cand.merc.jur’erne i branchen, er kundernes behov for mere hele løsninger – og særligt de løsninger, der ligger i krydsfeltet mellem økonomi og jura. Til gengæld har de cand.merc. jur.- studerende ikke strafferet, familieret og procesret, hvilket betyder, at det ikke er alle advokatkontorer, som de passer ind i.

En anden grund til, at advokatbranchen er blevet mere attraktiv for de cand.merc. jur.-uddannede er, at op til 10 % af ejerskabet i en advokatvirksomhed, kan være ikke-advokater. Du kan læse mere om reglerne på siden ”Når en af partnere ikke er advokat” .

Læs her en artikel med Peter Dann Jørgensen, advokatfirmaet BvHD, Thomas Beckett, Accura og Martin Skytte, Kielberg Advokater og hør om deres erfaringer som cand. merc. jur. i advokatbranchen.

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13

Fakta om cand.merc.(jur.)-uddannelserne

Man kan opnå cand.merc./jur.)-graden fire steder i Danmark, nemlig på CBS, Aalborg Universitet, Aarhus Universitet og Syddansk Universitet.

Uddannelserne er meget forskelligt tilrettelagt, men fælles for dem er, at de studerende bygger merc.(jur.) graden oven på en HA (jur.)- uddannelse.

Uddannelsen giver en indgående kombineret juridisk-økonomisk ekspertise. Studiet integrerer økonomi og jura på lige fod både i fag og projektarbejde.

Der er stor valgfrihed og de studerende kan vælge at specialisere sig inden for meget forskellige retninger, hvor der er mere eller mindre vægt på juridiske fag. De færdige kandidaters profiler er derfor meget forskellige.