Velkommen   (0 lektioner)

Udlandsophold

Flere får en international profil.Flere advokatvirksomheder har taget bestik af, at vores hverdag er blevet mere international. Der er derfor flere, der er interesseret i at ansætte kandidater, der enten har en international profil fra deres studietid, eller som vil skabe en sådan, når man har fået foden inden for i et firma.

 

Du kan øge din internationale profil ved f.eks. at være udstationeret i en advokatvirksomhed i udlandet eller ved at læse en LLM (Master of Law) eller en MBA (Master of Business Administration) i udlandet.

 

Støtte til udlandsophold

Dreyers fond, som uddeler midler til advokatbranchen, støtter blandt andet advokater og advokatfuldmægtiges studieophold i udlandet. De, der tager af sted, får typisk orlov fra deres job. For at få hjælp fra Dreyer er der dog et krav om, at man forventer at vende tilbage til branchen efter studieopholdet.

 

Dreyers fond anvender ca. 1 mio. kr. om året på studielegater. Den enkelte legatmodtager får normalt 50.000 kr., uanset om studieopholdet varer et halvt eller et helt år.

Læs mere og download ansøgningsskemaet på www.dreyersfond.dk

 

Ud over Dreyers fond findes der også Legatbogen, som er et register over alle fonde og legater i Danmark. Her kan du søge efter et legat, der passer til til lige præcis din situation. Læs mere her 

 

 

Gode råd i forhold til at søge ud

Jacob Høeg Madsen, Kromann Reumert var på studieophold i New York i 2008, hvilket han ikke har fortrudt. Hans råd i den forbindelse lyder: ”Gå i gang i god tid og gå systematisk til værks. Det er afgørende, at man kommer til et universitet og en by, der svarer til de forventninger man har”.

 

Jacob gik i gang tids nok til at søge fonde og få svar herfra. Hele hans ophold kostede 600.000 kr., hvoraf legater dækkede ca. 500.000 kroner.

Læs hele artiklen om Jacob Høeg Madsens studieophold i New York

 

Udstationering i udlandet

Flere af de store advokathuse har kontakter til advokatkontorer i London, New York, Washington, hvilket giver en unik mulighed for at lære et advokatkontor fra et andet land fra indersiden.

 

Niels Walther-Rasmussen, Kromann Reumert fortæller fra sin udstationering hos Paul, Weiss, Rifkind, Wharton & Garrison, New York i 1985: ”Det var svært at komme hjem igen, men jeg oplevede også, at jeg kunne bidrage med en masse i firmaet herhjemme, bl.a. var vi det første firma, der indførte en summer associate ordning efter amerikansk inspiration.”

Læs artiklen om Niels Walther-Ramussen, der både læste på New York University, blev medlem af New York State Bar og ansat på et advokatkontor i New York. 

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk

Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13