Velkommen   (0 lektioner)

Virksomhedstyper

Valg af advokatvirksomhed
Der er stor forskel på at arbejde i de forskellige virksomheder i branchen. Advokatvirksomheder er lige så forskellige som landets øvrige erhvervsvirksomheder.

Hver virksomhed har sin egen kultur og sine egne særpræg. Der er dog en række fælles karakteristika, der gør sig gældende, hvad enten du arbejder i en større eller mindre advokatvirksomhed.

 

Store advokatvirksomheder

Rummer flere specialer
Ca. 25 % af advokaterne arbejder i de 10 største advokatvirksomheder.
Mange af de store og mellemstore virksomheder er all-round virksomheder, men med vægt på de erhvervsretlige sager. Dette betyder, at de typisk har flere specialer, og kontoret er inddelt i faggrupper. Faggruppen kan anses som et hold, og der vil ofte være gode muligheder for at sparre med de andre inden for faggruppen.

 

Mindre klientkontakt og færre retssager
I de store virksomheder er der en tendens til, at advokatfuldmægtige har mindre klientkontakt end på de mindre kontorer. Til gengæld kan man være med til at arbejde på større sager, hvor man som en del af holdet løser en stor og kompleks rådgivningsopgave. Mange af de store kontorer fører ikke så mange retssager, så det vil være svært at få retssagserfaring her.

 

Advokatfuldmægtig Marie Krogsgaard Pedersen fra Kammeradvokaten forklarer, hvorfor hun har valgt Kammeradvokaten. ”Hos Kammeradvokaten bliver du en dygtig advokat, hvilket åbner mange døre fremadrettet. Du får meget ansvar og egne sager. Og når jeg får min bestalling, er det vigtigt for mig, at den er lig med et indhold og ikke bare en titel. Vores rokadeordning gør også, at man får lov at snuse til det hele som fuldmægtig. Det er noget andet end ren teori. Man lærer og finder ud af, hvad man vil arbejde med. Derudover får du hos Kammeradvokaten en indsigt i statens interesser, og det gør, at du er bedre klædt på, hvis du vil arbejde inden for lignende områder senere i din karriere.”

 

Små virksomheder

I Danmark består advokatbranchen primært af små og mellemstore advokatvirksomheder og en lille håndfuld store virksomheder. Mere end hver tredje advokatvirksomhed i Danmark er en enmandsvirksomhed. 

 

Høj grad af selvstændighed
På mindre advokatkontorer arbejder man i reglen mere selvstændigt. De mindre kontorer er ofte enten generalist-kontorer, hvor der er mulighed for at arbejde med mange forskellige emner. Enkelte små virksomheder har valgt at specialisere inden for ét område.

 

Større ansvar
Typisk har man fra begyndelsen af sin ansættelse klientkontakt. Hvor det typisk er en partner, som har klientansvaret på større kontorer, har man som fuldmægtig ofte selv klientansvaret på de mindre advokatkontorer.

 

Advokatfuldmægtig Morten Groot fra advokatvirksomheden Svendsen fortæller: ”Jeg har mulighed for at vende problemstillinger med min principal og ellers arbejder jeg med mine sager alene. Jeg har erfaret, at jeg lærer mest ved, at jeg selv finder frem til løsninger på diverse problemstillinger frem for at blive guidet alt for meget af min principal”

 

Du kan læse yderligere om livet i en mindre advokatvirksomhed i provinsen, f.eks.
 

Jørgen Iversen fra Hvide Sande, der ikke vil være en almindelig provinsadvokat.
 

Gunhild Stausholm, der har base i Thisted, Nykøbing Mors, og Skive og kalder sig selv ”Kleenex-advokaten”.

Nyheder

KURSER

Ulrikke W. Krogbeck
Ulrikke W. Krogbeck | Chef for strategi og projekter | T: +45 33 43 70 13 | E: uwk@danskeadvokater.dk


Kontakt

Ulrikke beskæftiger sig med alt fra strategiudvikling til opbygning af internationale relationer og udarbejdelse af værktøjer til medlemmer.

 

Ulrikke er sekretariatets advokat og har efter mere end 10 år i branchen, et stort netværk, som udnyttes dagligt. Ulrikke arbejder også med CSR, diversitet og ledelse, samt øget brug af advokat ved ejerskifte. Endelig har Ulrikke fornøjelsen af at være sekretær for bestyrelsen og repræsentantskabet.

Læs mere…

Kontakt Ulrikke W. Krogbeck på tlf.

33 43 70 13