Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Direktørens blog

Her finder du kommentarer fra Danske Advokaters direktør, Paul Mollerup.


30-04-2024
Fra branchen til Borgen

En af de vigtigste opgaver for en brancheforening er at bringe medlemmernes synspunkter og udfordringer ind i det politiske maskinrum og være med til at finde gode løsninger. Derfor mødes jeg ofte med relevante politikere og embedsmænd – herunder Justitsministeriet, som er det fagministerium, der har størst indflydelse på dagligdagen i branchen.

 

Jeg har netop haft et godt møde med Justitsministeriet, og jeg refererer naturligvis ikke fra den slags møder, men jeg vil gerne dele, hvilke dagsordener jeg havde med i tasken denne gang.

 

Det er afgørende, at vi får det såkaldte Waage-udvalg op at køre igen. Vi kan ikke være den nuværende retshjælp bekendt. Den bør gentænkes og i hvert fald afbureaukratiseres. Vi har også en udfordring med mangel på boligdommere, som jeg mener, der skal findes en løsning på – også selvom det måtte koste lidt ekstra penge.

 

Danske Advokater kæmper også for, at advokater, der udsættes for trusler og chikane, skal beskyttes bedre i lovgivningen. Man bør huske, at advokater blot passer deres job i retsstaten. Vi hører derfor gerne fra medlemmer, der har været udsat for trusler eller chikane, for så vil jeg samle eksemplerne og tage dem med i anonymiseret form på næste møde med Justitsministeriet.

 

Vi har også brug for mere fokus på retssikkerhed i lovgivningsarbejdet. Den ændring af konkurrenceloven, der er på vej, er et eksempel på, hvordan myndighederne med ønsket om at få flere værktøjer i værktøjskassen, risikerer at kaste retssikkerheden ”under bussen”. Jeg mener, at det ville være en god ide, hvis alle nye lovforslag blev forsynet med en konsekvensvurdering i forhold til retssikkerheden. Det har den nye konservative leder, Mona Juul, stillet et beslutningsforslag om i forhold til erhvervslivets retssikkerhed, og det støtter vi varmt.

 

Vi er også meget optagede af, at dem, som en ny lov ”rammer”, bliver inddraget meget tidligt i lovgivningsarbejdet. God lovgivning rimer på den praktiske hverdag, og vi kan lige så godt udforme reglerne, så de er til at forstå og efterleve i praksis.

 

Med venlig hilsen

Paul Mollerup

Adm. direktør i Danske Advokater


Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

33 43 70 10