Velkommen   (0 lektioner)

Kursusbeskrivelse

Lektioner i kurv0
del del del Gem i din kalender 2020-03-05 09:30:00 2020-03-06 15:00:00 Europe/Copenhagen Dødsbobehandling A-Z (ej tilmeldt) Dødsbobehandling A-Z, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductID=13045 Hotel Opus Horsens - Egebjergvej 1, 8700 Horsens Udskriv

Dødsbobehandling A-Z

Få styr på arbejdsgangene og reglerne inden for arv. Hvem kan arve, og hvem skal arve? Og hvordan laves boopgørelse med beregning af boafgift i enkle boer?


5. - 6. marts 2020
13 kursuslektioner

Kursusbeskrivelse

Få styr på arbejdsgangen i dødsbobehandling fra start til slut. Vi gennemgår arveregler, forskellige skifteformer, boudlæg, udlæg og/eller uskiftet bo, skifteværge, solvenserklæring, proklama, begunstigede i forsikringer m.v., samt åbningsstatus og boopgørelse. Vi giver også en introduktion til beregningen af boafgifter.

På kurset gennemgår vi reglerne for arv, hvem der kan arve, og hvem der skal arve.

Vi arbejder med de forskellige private skifteformer. Således gennemgår vi, hvad et boudlæg er, hvem der kan sidde i uskiftet bo, og hvorfor længstlevende nogen gange skal skifte i stedet for at overtage boet til hensidden i uskiftet bo. Vi arbejder også med boopgørelsen og de krav, der er til indholdet i denne.

Vi gennemgår almindelige begreber som skifteværge, solvenserklæring, proklama samt fordringernes prøvelse. Der vil være en introduktion til boafgiftsberegninger, som gennemgås i detaljer på særskilt kursus, hvor dødsboskatten også behandles. 

Derudover vil vi kort gennemgå reglerne om begunstigelse i pensioner m.v..

På kurset gennemgås forskellige opgaver, hvor du som deltager kan være med til at give dit bud på en løsning.

Kurset omhandler kun private skifter m.v.

Vil du vide mere om bobestyrerboer – solvente og insolvente – kan du læse mere om her.

Ønskes der overnatning, skal dette skrives i bemærkningsfeltet. Værelsesprisen er 1.100 kr. ekskl. moms. Når du overnatter betaler Danske Advokater for middagen torsdag aften.

 

Har du i forvejen erfaring med området eller ønsker du blot emnet på højere niveau, kan du med fordel deltage på Familie- og arveret - Elitesekretæ.

Underviser

Ditte Kjeldgaard

Ditte Kjeldgaard er advokat med speciale i familie- og arveret samt dødsbobehandling. Hun er advokat hos WTC advokaterne med kontor i Helsingør og Hillerød. Ditte Kjeldgaard har stor undervisningserfaring, da hun tidligere har været ekstern lektor på Københavns Universitet og hun har endvidere også erfaring med undervisning af advokater, sekretærer og ejendomsmæglere.

Helle Larsen

Helle Larsen er indehaver af Advokathuset Helle Larsen A/S som har kontor i både Hadsund og Hobro. Helle er tidligere formand for Danske Familieadvokater og har i en årrække undervist i familieret, dødsboer og i inkasso. Helle arbejder mest med familieret og dødsbobehandling. Helle har i mange år arbejdet ved domstolene og kender derfor også arbejdsvilkårene på den anden side af skranken.

Henvendt til

Advokatsekretærer, sagsbehandlere, advokatfuldmægtige, m.m. der ikke har den store erfaring med behandling af dødsboer, der skiftes privat, og som gerne vil have et overblik over reglerne, herunder alternativer til egentlig skifte.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

5. mar. kl. 09:30 - 16:30

6. mar. kl. 09:00 - 15:00

 

Pris: kr. 9.200,00

Medlemspris: kr. 7.200,00

Priser er ekskl. moms

 

Hotel Opus Horsens
Egebjergvej 1
8700 Horsens

13 kursuslektionerDitte Kjeldgaard
Advokat

WTC Advokaterne
Helle Larsen
Advokat (H)

Advokathuset Helle Larsen A/S
Christina Stage
Christina Stage
Sekretær
T: +45 33 43 70 00
E: cst@danskeadvokater.dk

Kontakt

Kurser i insolvens, inkasso, IT, immateriel- og konkurrenceret og udbud. Ansvar for Danske Insolvensadvokater, Danske INKASSOadvokater og Danske IT-advokater. Desuden ansvarlig for markedsføringen af kurser og uddannelser.

Kontakt Christina Stage på tlf.

33 43 70 00