Velkommen  

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2023-05-24 09:00:00 2023-05-24 17:00:00 Europe/Copenhagen ESG - bæredygtig compliance og rapportering (ej tilmeldt) ESG - bæredygtig compliance og rapportering, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD2942 Djøf Konference & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

ESG - bæredygtig compliance og rapportering

Kurset giver dig indblik i og overblik over centrale juridiske områder inden for ESG (Environmental, Social og Governance). Afsættet er de complianceforpligtelser, der allerede nu følger af taksonomiforordningen, disclosureforordningen samt rapporteringskravene om samfundsansvar i årsregnskabsloven § 99 a. Disse regelsæt forventes at blive skærpet som følge af EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD). 


Kursusbeskrivelse

På kursusdagen får du en grundig indføring i de nye og kommende regler på ESG-området, fx de overordnede internationale aftaler som Parisaftalen og klimaloven, taksonomiforordningen, disclosureforordningen, de kommende regler om rapportering (CSRD) og virksomheders due diligence og corporate governance.

Med udgangspunkt i compliance og rapportering samt integration i værdiskabelsen kommer du igennem en række complianceområder, som alle bliver berørt af kravene til bæredygtighedsrapportering.

Du får indblik i:

  • governance og organisering af roller og ansvar
  • ESG-risiko og impactafdækning
  • sociale forhold som menneskerettigheder og diversitet
  • dataindsamling og rapporteringsforpligtelser
  • bæredygtig finansiering og grønne obligationer
  • markedsføring – undgå greenwashing
  • samarbejdspartnernes, underleverandørers og virksomheders due diligence
  • transaktioner – ESG-impact på køb og salg af virksomheder
  • ESG-strategi og -integration i forretningsmodellen.


Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelse.

Underviser
Christian Sparrevohn

Christian Sparrevohn

Co-Founder/Partner


Christian Sparrevohn har 20 års rådgivererfaring med organisatorisk optimering, bæredygtighedsstrategi og implementering. Han har stor indsigt i en lang række sektorer og har været betroet rådgiver i multinationale virksomheder, toneangivende interesseorganisationer og offentlige myndigheder.

Line Berg Madsen

Line Berg Madsen

Advokat, partner


Line arbejder med ESG-compliance, due diligence, bæredygtige investeringer og anden regulering, hvor compliance eller bæredygtighed spiller en rolle. Hun har stor erfaring i at arbejde med både kapitalfonde og andre investorer samt industrielle og finansielle virksomheder. Line har før sin tid i Poul Schmith været virksomhedsjurist og rådgiver i mere end ti år.

Maiken Toftgaard

Maiken Toftgaard

Partner, Advokat


Maiken er certificeret IT-advokat og beskæftiger sig med krydsfelterne mellem forbruger- og markedsføringsret, cookies, IP og persondata. Hun har bred erfaring med reguleringen af digitale platforme og brug af data fra sin tidligere ansættelse som in-house jurist i en mediekoncern som ekstern advokat. Maiken er desuden en erfaren underviser, der jævnligt holder oplæg inden for de områder, hun beskæftiger sig med.

Henvendt til

Jurister, advokater, complianceansvarlige eller chief sustainability officers i virksomheder eller organisationer.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

24. maj. 2023 kl. 09:00 - 17:00

 

Pris: kr. 5.700,00

Medlemspris: kr. 4.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Konference & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00