Velkommen  

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2023-05-24 09:00:00 2023-05-24 17:00:00 Europe/Copenhagen ESG - bæredygtig compliance og rapportering (ej tilmeldt) ESG - bæredygtig compliance og rapportering, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD2942 Djøf Konference & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

ESG - bæredygtig compliance og rapportering

Kurset giver dig indblik i og overblik over centrale juridiske områder inden for ESG (Environmental, Social og Governance). Afsættet er de complianceforpligtelser, der allerede nu følger af taksonomiforordningen, disclosureforordningen samt rapporteringskravene om samfundsansvar i årsregnskabsloven § 99 a. Disse regelsæt forventes at blive skærpet som følge af EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD). 


Kursusbeskrivelse

På kursusdagen får du en grundig indføring i de nye og kommende regler på ESG-området, fx de overordnede internationale aftaler som Parisaftalen og klimaloven, taksonomiforordningen, disclosureforordningen, de kommende regler om rapportering (CSRD) og virksomheders due diligence og corporate governance.

Med udgangspunkt i compliance og rapportering samt integration i værdiskabelsen kommer du igennem en række complianceområder, som alle bliver berørt af kravene til bæredygtighedsrapportering.

Du får indblik i:

  • governance og organisering af roller og ansvar
  • ESG-risiko og impactafdækning
  • sociale forhold som menneskerettigheder og diversitet
  • dataindsamling og rapporteringsforpligtelser
  • bæredygtig finansiering og grønne obligationer
  • markedsføring – undgå greenwashing
  • samarbejdspartnernes, underleverandørers og virksomheders due diligence
  • transaktioner – ESG-impact på køb og salg af virksomheder
  • ESG-strategi og -integration i forretningsmodellen.


Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelse.

Underviser
Christian Sparrevohn

Christian Sparrevohn

Co-Founder/Partner


Christian Sparrevohn har 20 års rådgivererfaring med organisatorisk optimering, bæredygtighedsstrategi og implementering. Han har stor indsigt i en lang række sektorer og har været betroet rådgiver i multinationale virksomheder, toneangivende interesseorganisationer og offentlige myndigheder.

Line Berg Madsen

Line Berg Madsen

Advokat, partner


Line arbejder med ESG-compliance, due diligence, bæredygtige investeringer og anden regulering, hvor compliance eller bæredygtighed spiller en rolle. Hun har stor erfaring i at arbejde med både kapitalfonde og andre investorer samt industrielle og finansielle virksomheder. Line har før sin tid i Poul Schmith været virksomhedsjurist og rådgiver i mere end ti år.

Peter Hedegaard Madsen

Peter Hedegaard Madsen

Partner, Advokat (H)


Peter arbejder med compliance, finansiel regulering og bæredygtig finansiering. Peter rådgiver om compliance og governance i både den private og offentlige sektor, og han har omfattende erfaring med at rådgive virksomheder og myndigheder.

Henvendt til

Jurister, advokater, complianceansvarlige eller chief sustainability officers i virksomheder eller organisationer.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

24. maj. 2023 kl. 09:00 - 17:00

 

Pris: kr. 5.250,00

Medlemspris: kr. 4.250,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Konference & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00