Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2023-10-25 09:00:00 2023-10-25 16:00:00 Europe/Copenhagen Økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer (ej tilmeldt) Økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD2975 Danske Advokater, Valencia - Vesterbrogade 32, 1620 København V Udskriv

Økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer

Få viden og redskaber til at kunne yde en bedre, mere helhedsorienteret og proaktiv klientrådgivning og -sparring med indsigt i virksomhedens økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer.

Kurset kan også indgå som en del af vores uddannelse Forretningsorienteret Klientrådgivning. Læs mere her


Udbytte: Du bliver introduceret til teori og værktøjer for at forstå virksomhedens økonomi- og ledelsesstyringssystemer, herunder hvilke ledelsesstyringsmekanismer der typisk kan anvendes i virksomheder i forskellige markedssituationer og med forskellige strukturer. Dette danner udgangspunkt for et større og bredere perspektiv i din klientrådgivning, fordi du får en dybere forståelse af klientens vigtigste økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer. Det vil medvirke til, at din juridiske rådgivning bliver beriget af information fra virksomhedens interne styringsredskaber, hvilket øger værdien af din rådgivning til fordel for klienten.


Kursusbeskrivelse

Du lærer at kontekstualisere din rådgivning, så din juridiske ekspertise er omdrejningspunktet, mens din forståelse for klientens økonomi og ledelsesstyringsværktøjer er rammen.  Dermed føjer du et nyt perspektiv til din rådgivning, som øger klientens værdi af din rådgivning.

Baseret på din nye viden om virksomhedsøkonomi og ledelsesstyringssystemer, kan du styrke din juridiske rådgivning og yde forretningsorienteret sparring med klienten om muligheder for at udvikle og optimere klientens forretning. Undervisningen sikrer dermed, at du kan rådgive din klient mere proaktivt og helhedsorienteret med afsæt i, hvad nye økonomiske tiltag samt ledelsesstyringsmekanismer anvendt i forskellige markedssituationer kan betyde for virksomheden.

Du får en værktøjskasse, som du ikke blot kommer til at kende, men hvis værktøjer du også vil få konkret erfaring med at bruge gennem undervisningen. Indholdet omfatter bl.a.:

  • Rammeværk for økonomi- og ledelsesstyringssystemer.
  • Hvad vil det sige at tænke økonomisk og træffe økonomiske beslutninger?
  • Budgettering som økonomi- og ledelsesværktøj for klienten.
  • Finansielle og ikke-finansielle præstationsmålinger som økonomi- og ledelsesstyringsværktøj for klienten.
  • Organisering i forskellige typer ansvarscentre og økonomisk måling og styring af disse.


Som deltager bliver du i undervisningen introduceret til en "live case”, som gør det muligt for dig at arbejde med de nye værktøjer i praksis. Du skal foretage en økonomisk analyse af vores ”live case-virksomhed”, identificere mulige tiltag på baggrund heraf, og beskrive, hvordan de optimale ledelsesstyringsmekanismer, som virksomheden bør betjene sig af, spiller sammen med din juridiske rådgivning af klienten.

Undervisningen afsluttes med, at du arbejder med de forandringsmuligheder, du identificerer for live case-virksomhedens økonomiske situation.

Brugen af en live case øger udbyttet af din undervisning markant, er direkte overførbart til din klientrådgivning og giver dig dermed unik mulighed for at højne værdien af den rådgivning, du yder for dine klienter.

Efter undervisningen har du tilegnet dig viden og værktøjer, som du kan bruge direkte i din rådgivning, fx til at analysere klientens aktuelle virksomhedsøkonomi og til at påtage dig rollen som kompetent og betroet juridisk sparringspartner med afsæt i klientens ledelsesstyringsmekanismer. Din klient får dermed en skarpere og endnu mere kompetent rådgiver og betroet sparringspartner.

Kurset er designet som blended learning, hvor fire lektioner foregår online, og syv lektioner foregår fysisk i vores moderne undervisningslokaler på Vesterbrogade i København.


Bemærk: Kurset kan tages som en del af et samlet uddannelsesforløb i Forretningsorienteret Klientrådgivning. Læs mere her

Underviser
Carsten Rohde

Carsten Rohde

Institutleder og Professor ved Institut for Regnskab


Carsten Rohde, ph.d., er institutleder og professor ved Institut for Regnskab og Revision, Copenhagen Business School. Han har publiceret flere artikler og bøger om opbygning og anvendelse af såvel traditionelle som strategiske økonomi- og ledelsesstyringssystemer. Carsten har en omfattende erfaring fra praksis gennem rådgivning af og samarbejde med et stort udvalg af virksomheder af forskellig type, størrelse, branche og ejerform.

Henvendt til

Advokater, advokatfuldmægtige, juridiske konsulenter og andre, der vil styrke deres rådgivningskompetencer inden for økonomi- og ledelsesstyringsværktøjer. 

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

25. okt. 2023 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 12.995,00

Medlemspris: kr. 9.995,00

Priser er ekskl. moms

 

Danske Advokater, Valencia
Vesterbrogade 32
1620 København V

11 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00