Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2023-11-28 09:00:00 2023-11-28 16:00:00 Europe/Copenhagen ESG - bæredygtig compliance og rapportering (ej tilmeldt) ESG - bæredygtig compliance og rapportering, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3006 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

ESG - bæredygtig compliance og rapportering

Få overblikket over krav og muligheder i ESG-lovgivningen. Du lærer at håndtere kravene som en del af compliance og som et naturligt, værdiskabende element for virksomheden.


Udbytte: Kurset giver dig indblik i og overblik over centrale juridiske områder inden for ESG (Environmental, Social og Governance). Afsættet er de complianceforpligtelser, der allerede nu følger af taksonomiforordningen, disclosureforordningen samt rapporteringskravene om samfundsansvar i årsregnskabsloven § 99 a. Disse regelsæt forventes at blive skærpet som følge af EU’s direktiv om bæredygtighedsrapportering (CSRD).  Du kommer igennem sammenhængen i lovgivningen og betydningen for rapporterings- og compliancearbejdet på en lang række områder. Og ikke mindst får du indblik i, hvordan du bidrager til at gøre din virksomheds processer for fx governance, risk management og strategi mere bæredygtige ved at reducere risici og øge værdiskabelsen. Underviserne giver dig et operativt indblik i regelsættet og klare råd til, hvordan den enkelte virksomhed skal agere efter de nye regler. ​​​​​​​


Kursusbeskrivelse

På kurset får du:

 • indsigt i og overblik over nuværende og kommende ESG-lovgivning
 • viden og værktøjer til at etablere et ESG-compliancesystem til blandt andet bæredygtighedsrapportering
 • praktiske eksempler på, hvordan du operationaliserer og håndterer målbar bæredygtighed på en lang række compliance-områder
 • mulighed for at diskutere egne problemstillinger eller cases med ligesindede og eksperter.


Dagens opbygning
På kursusdagen får du en grundig indføring i de nye og kommende regler på ESG-området, fx de overordnede internationale aftaler som Parisaftalen og klimaloven, taksonomiforordningen, disclosureforordningen, de kommende regler om rapportering (CSRD) og virksomheders due diligence og corporate governance.

Med udgangspunkt i compliance og rapportering samt integration i værdiskabelsen kommer du igennem en række complianceområder, som alle bliver berørt af kravene til bæredygtighedsrapportering.

Du får indblik i:

 • governance og organisering af roller og ansvar
 • ESG-risiko og impactafdækning
 • sociale forhold som menneskerettigheder og diversitet
 • dataindsamling og rapporteringsforpligtelser
 • bæredygtig finansiering og grønne obligationer
 • markedsføring – undgå greenwashing
 • samarbejdspartnernes, underleverandørers og virksomheders due diligence
 • transaktioner – ESG-impact på køb og salg af virksomheder
 • ESG-strategi og -integration i forretningsmodellen.


Kurset afholdes i samarbejde med Djøf Kurser og Uddannelser.

Underviser
Christian Sparrevohn

Christian Sparrevohn

Co-Founder/Partner


Christian Sparrevohn har 20 års rådgivererfaring med organisatorisk optimering, bæredygtighedsstrategi og implementering. Han har stor indsigt i en lang række sektorer og har været betroet rådgiver i multinationale virksomheder, toneangivende interesseorganisationer og offentlige myndigheder.

Line Berg Madsen

Line Berg Madsen

Advokat, partner


Line Berg Madsen er advokat og partner i Poul Schmith/Kammeradvokaten og står i spidsen for rådgivningsområdet ESG Compliance. Hun har 15 års erfaring som jurist i større danske virksomheder og siden 2014 ydet rådgivning på højt plan til investorer og industrivirksomheder inden for ESG-compliance, due diligence, regulering og ledelsesmæssige forhold. Ud over denne rådgivning afholder Line seminarer og præsentationer for udvalgte interessenter inden for økosystemet af investorer og industrivirksomheder.

Maiken Toftgaard

Maiken Toftgaard

Partner, Advokat


Maiken er certificeret IT-advokat og beskæftiger sig med krydsfelterne mellem forbruger- og markedsføringsret, cookies, IP og persondata. Hun har bred erfaring med reguleringen af digitale platforme og brug af data fra sin tidligere ansættelse som in-house jurist i en mediekoncern som ekstern advokat. Maiken er desuden en erfaren underviser, der jævnligt holder oplæg inden for de områder, hun beskæftiger sig med.

Henvendt til

Du er fx jurist, advokat, complianceansvarlig eller chief sustainability officer i en privat virksomhed eller en organisation, og du arbejder som finansiel eller juridisk rådgiver.

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

28. nov. 2023 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 5.700,00

Medlemspris: kr. 4.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

7 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00