Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Kursusbeskrivelse

Facebook LinkedIn Twitter Gem i din kalender 2023-11-06 09:00:00 2023-11-07 16:00:00 Europe/Copenhagen Praktisk ansættelsesret - få et solidt overblik (ej tilmeldt) Praktisk ansættelsesret - få et solidt overblik, Tilmeld på: https://www.danskeadvokater.dk/Default.aspx?ID=22318&ProductId=PROD3010 Djøf Møde & Event - Nørre Voldgade 106, 5., 1358 København K Udskriv

Praktisk ansættelsesret - få et solidt overblik

Alt, hvad du skal vide om funktionærloven og de vigtigste regler for funktionærer.


Udbytte: På kurset får du et solidt overblik over de væsentligste principper og regler i funktionærloven. Du får indblik i de øvrige dele af lovgivningen, der er relevant, når du ansætter funktionærer. Kurset giver dig viden til at navigere sikkert i de mange aspekter af reglerne.  


Kursusbeskrivelse

På kurset styrker du dit daglige arbejde med personalesager med et overblik over funktionærlovens regler og principper. Du får også en gennemgang af lovgivning som ligebehandlingsloven, forskelsbehandlingsloven og dele af ferieloven, som har betydning for funktionærer. Dertil får du rig mulighed for at stille spørgsmål og diskutere de problemstillinger, du støder på i hverdagen.

Du lærer af praktiske eksperter, der deler deres viden og erfaring. Og du møder andre, der arbejder med de samme problemstillinger som dig.

Førstedagen på kurset giver dig indsigt i

 • ansættelsesbevisloven
 • grundprincipperne i funktionærretten
 • opsigelsesregler, suspension og fritstilling
 • bibeskæftigelse
 • tidsbegrænset ansættelse og deltidsansættelse
 • sygefravær
 • ansættelsesklausuler.


På dag 2 fortsætter gennemgangen:

Andendagen giver dig indsigt i

 • variable løndele
 • ansættelsesændringer
 • usaglig afskedigelse
 • misligholdelse
 • ferie ved fratrædelse
 • fratrædelsesgodtgørelse.


Der veksles i undervisningen mellem oplæg, eksempler og diskussion. 

Kurset svarer til 14 lektioner i forhold til den obligatoriske efteruddannelse for advokater og advokatfuldmægtige. 

Kurset udbydes i samarbejde med Djøfs Kurser og Uddannelse.

Underviser
Pernille Backhausen

Pernille Backhausen

Advokat, partner


Pernille arbejder med såvel individuel som kollektiv arbejdsret. Hun rådgiver løbende en række virksomheder og fungerer som sparringspartner på det ansættelsesretlige område, fx ved fastlæggelse af personalepolitiske spørgsmål, omstruktureringer, nedskæringer og virksomhedskøb. Pernille har gennem mange år været ekstern lektor på Københavns Universitet.

Rami Chr. Sørensen

Rami Chr. Sørensen

Advokat


Rami rådgiver om løn- og ansættelsesvilkår, herunder opsigelser og fratrædelsesaftaler og har omfattende undervisningserfaring inden for praktisk ansættelsesret, offentlig personalejura og persondata, ligesom han gennem en årrække har været ekstern lektor i arbejdsret på Aarhus Universitet. Han har tidligere været advokat hos Bech-Bruun og gennem 19 år advokat og juridisk chef i Djøf. Rami er certificeret voldgiftsdommer og fungerer som sådan i private voldgiftssager på det ansættelsesretlige område. Han har ført adskillige retssager ved landsretterne, sø- og handelsretten og Højesteret.

Henvendt til

Jurister, fuldmægtige og HR-medarbejdere. 

Pris og praktiske oplysninger

Tid og sted

6. nov. 2023 kl. 09:00 - 16:00

7. nov. 2023 kl. 09:00 - 16:00

 

Pris: kr. 11.400,00

Medlemspris: kr. 9.900,00

Priser er ekskl. moms

 

Djøf Møde & Event
Nørre Voldgade 106, 5.
1358 København K

14 kursuslektionerKursus Danske Advokater
Kursus | 33 43 70 00 | kursus@danskeadvokater.dk


Kontakt

Danske Advokater afholder kurser og uddannnelser inden for de fleste privat- og erhvervsretlige emner. Kontakt os, hvis du har spørgsmål vedrørende et kursus.

Læs mere…

33 43 70 00