Velkommen  

Artikler og værktøjer

Kurser

Nyhed fra Danske Advokater

”Når man har det godt, skal man da også have overskuddet til at hjælpe andre”. Det er svaret, man får, når man spørger advokat Claus N. Kristiansen om, hvorfor samfundsansvar ligger ham meget på sinde.

23-10-2017
Overskud til at hjælpe andre

Af Kathrin Bülow-Nielsen
 

”Når man har det godt, skal man da også have overskuddet til at hjælpe andre”. Det er svaret, man får, når man spørger advokat Claus N. Kristiansen om, hvorfor samfundsansvar ligger ham meget på sinde. Fra DreistStorgaards kontor i Køge og Sorø beskæftiger Claus N. Kristiansen sig bl.a. med rådgivning inden for insolvens og rekonstruktion, køb og salg af erhvervs- og boligejendomme, erhvervs - og privatretlige forhold m.m., men en del af tiden bruges også på socialt arbejde.


Det er langt fra tilfældigt, at Claus N. Kristiansen i sin tid valgte at uddanne sig til advokat: ”Tanken bag mit uddannelsesvalg var at forsvare de syge og svage i samfundet. Det er jo rart at beskæftige sig med noget, som man kan se gør en forskel. Jeg ville jo egentlig gerne have været strafferetsadvokat, men det er jeg så ikke blevet… ikke endnu i hvert fald”, fortæller han og trækker på smilebåndet.

 

Blandt de mange daglige arbejdsopgaver administrerer Claus N. Kristiansen desuden to lokale fonde – William Nielsens Fond samt Købmand Sven Hansen og Hustru Hansens Fond. ”Man kan jo næsten sige, at jeg har arvet administrationen af dem fra min første principal”, fortæller han grinende. Disse fonde donerer hvert år et afkast til et godt formål, primært til kræftforskning. Derudover påtager han sig også et socialt ansvar i fritiden, idet han er aktiv i Lions Club Sorø. Lions Club står for at arrangere en række frivillige aktiviteter og events, hvor overskuddet ubeskåret går til lokale- og internationale formål.  ”Vi støtter en række internationale formål rundt omkring i verden. Vi har også en ordning, hvor de lokale præster får stillet nogle penge til rådighed, som de kan dele ud til borgere i deres sogne, som de ved mangler penge. Typisk kunne dette være enlige mødre”, forklarer han.

 

Med en succesfuld karriere, en forpligtigelse over for samfundet og en familie derhjemme, kan man roligt sige, at Claus Kristiansen er en travl mand. Men dette stopper ham ikke i yderligere at finde tid til at dyrke sin store fritidshobby - nemlig cykling.
På de duggede søndagsmorgener kan man se den aktive advokat cykle igennem Sorøs smukke skove på sin mountainbike. Claus formåede at kombinere sin fritidshobby med sit samfundsansvar, da han i 2013 og i 2014 cyklede til Paris med Team Rynkeby Vestsjælland.

 

Team Rynkeby er et nordisk velgørenhedscykelhold, som blev stiftet tilbage i 2002 og drives af Team Rynkeby Fonden. De frivillige står selv for at finde sponsorater og skal kunne afsætte tid til at træne ca. to gange om ugen med holdet. Deltagerne skal nemlig minimum have cyklet 2.500 km tilsammen, inden turen går til Paris. Det indsamlede beløb i Danmark doneres ubeskåret til Børnecancerfonden og Børnelungefonden. 

 


Billede fra Team Rynkeby Fonden


”Det er et helt fantastisk arrangement. Det er noget, man tænker på tit - om ikke hver dag”, lyder det.

 

I 2017 deltog 1.700 ryttere på Team Rynkeby-holdet, der fik indsamlet og doneret 65,2 millioner kroner til organisationer, der hjælper børn med kritiske sygdomme. Som følge af kammeratskabet, der blev skabt på Claus’ cykelhold til Paris i 2013, er der opstået et nyt velgørenhedscykelhold kaldet Salto System Nordic Cycling. ”Det styrker virkelig ens passion! Vi tager gas på hinanden, imens vi får lov til at hjælpe andre mennesker”, fortæller han.

 

Når man spørger Claus N. Kristiansen om, hvad der driver ham, svarer den beskedne advokat således: ”Jamen jeg har det jo fint og godt. Og når man har det godt, skal man da også have overskuddet til at hjælpe andre”, forklarer han og uddyber:
”Det er nok også hovedsageligt derfor, at jeg gerne ville være advokat. Det er jo grundlæggende et fag, der er til for at hjælpe andre. Jeg vil meget gerne opfordre alle til at se sig selv i en samfundsmæssig sammenhæng”.

 

DreistStorgaard har tiltrådt advokatKODEKS, der bygger på fem elementer:
 

  • Åbenhed
  • Social ansvarlighed
  • Håndtering af etiske dilemmaer
  • Fokus på kunder og medarbejdere
  • Mangfoldighed og diversitet


Du kan læse mere om advokatKODEKS og tiltræde ordningen her.

 
kommentarer

 

Nyheder

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19