Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 

I en tid, hvor advokater i medierne associeres med uheldige sager , er der også en helt anden side af advokatbranchen, som sjældent har mediernes interesse; arbejde for de svage i samfundet og til gavn for retssamfundet – med andre ord: pro bono.

09-09-2020
Det oversete fokusområde – pro bono

Af Stine Rosenkilde
 

I en tid, hvor advokater i medierne associeres med uheldige sager, er der også en helt anden side af advokatbranchen, som sjældent har mediernes interesse; arbejde for de svage i samfundet og til gavn for retssamfundet – med andre ord: pro bono.

 

En af de mange - små som store - advokatvirksomheder, som prioriterer pro bono højt, er DLA Piper.  Vi har derfor spurgt virksomhedens Managing Partner Martin Lavesen, hvordan det kan være, at virksomheden fokuserer så meget på dette område.

 

DLA Piper satser stort på pro bono

”Vi har internationalt en udtalt ambition om at være den førende globale pro bono-advokatvirksomhed. Dette skyldes, at vi som en ledende advokatvirksomhed føler, at vi har et socialt ansvar, og at vi skal tage del i det omgivende samfund og gøre vores til at skabe en bæredygtig fremtid. Det skyldes dog også, at vi oplever vores pro bono-aktiviteter som et konkurrenceparameter særligt i budrunder, men også i vores genelle dialog med indkøbere af advokatydelser”, udtaler Martin Lavesen, Managing Partner hos DLA Piper i Danmark. 

 

Hvad siger medarbejderne?

”Pro bono-arbejde har i flere år været en integreret del af DLA Pipers kultur, og ca. 80 % af vores advokater rundt om i verden deltager i pro bono-arbejde hvert år. I Danmark har vi først i år etableret en pro bono-funktion. Behovet i Danmark har været mindre end andre steder – nok på grund af mulighederne for retshjælp og anden økonomisk støtte. I forbindelse med, at vi har sat pro-bono på dagsordenen har vi mærket en høj grad af entusiasme blandt vores medarbejdere, særligt de yngre”, fortæller Martin Lavesen. 

 

Hvilke typer af pro bono udfører I?

DLA Pipers pro bono-arbejde indeholder flere forskellige elementer, både nationalt og internationalt. Dette kan være etablering af retshjælp i udsatte områder eller undervisning og sparring med personer, organisationer eller regeringer i kritiske dele af verden. Det kan også være rådgivning og retssagsbehandling for enkeltpersoner eller organisationer med fokus på retssikkerhed, ligesom det kan være konkrete bidrag til velgørenhed, globale NGO’er og FN-enheder i udviklingslande.

 

På globalt plan har DLA Piper i pro bono sammenhæng valgtat fokusere på tre kerneområder: børns rettigheder, flygtninges rettigheder og retssikkerhed i udviklingslande.  Baggrunden for disse valg er en holdning om, at advokater har et ansvar for at sikre, at de mest udsatte personer får adgang til juridisk rådgivning.

 

30 medarbejdere arbejder kun med pro bono

DLA Piper har på internationalt plan et team bestående af cirka 30 medarbejdere, som er dedikeret til at udvikle og håndtere advokatvirksomhedens pro bono-praksis. På verdensplan dedikeres hvert år mere end 200.000 pro bono-timer til udvalgte projekter. I Europa arbejder pro bono-advokater fra London, Leeds, Bruxelles, Paris og Rom. I spidsen for den globale pro bono-praksis er to partnere, der alene har pro bono, som deres arbejdsområde.

 

DLA Piper har en forventning om, at det europæiske pro bono-team fremover skal udvides og at pro bono skal sættes højere på dagsordenen også i det nordiske område.  Dette vil sætte reel strøm til det arbejde, som vi gerne vil udføre i Danmark og det er vort håb, at vi herved vil skabe endnu større opmærksomhed om pro bono-arbejde i advokatbranchen i Danmark, både internt og eksternt, slutter Managing Partner hos DLA Piper Martin Lavesen.

sro
 
kommentarer

 

Sider

KURSER

Stine Rosenkilde
Stine Rosenkilde | Kommunikations- og webkoordinator | 33 43 70 22 | sro@danskeadvokater.dk


Kontakt

Stine er webredaktør på Danske Advokaters hjemmeside og hjælper desuden specialforeningerne med at udarbejde nyhedsmails og med at opdatere deres hjemmesider. 

 

Hun er ansvarlig for Danske Advokaters nyhedsmail og opdaterer vores medlemssystem. 

Læs mere…

Kontakt Stine Rosenkilde på tlf.

33 43 70 22