Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


25-02-2009
Jyllands-Posten: Udspillet rammer iværksættere

Regeringens udspil til en skattereform blev behandlet i Jyllands-Posten, herunder forslaget om, at iværksættere ikke længere skal kunne trække udgifterne til revisorer eller advokater fra i skat. Forslaget fik en hård medfart af administrerende direktør i Danske Advokater, Frank Jensen. Han mener, at forslaget vil være særdeles uhensigtsmæssigt for nye iværksættere. Nystiftede firmaer bruger typisk 100.000-200.000 kr. på at købe kvalificeret rådgivning til at få sammenstrikket en holdbar virksomhedsmodel fra begyndelsen. Og hvis de ikke mere får mulighed for at trække sådanne udgifter fra i skatten, kan det, ifølge Frank Jensen , få antallet af iværksættere til at styrtdykke yderligere. Ifølge Erhvervs- og Selskabsstyrelsen blev der i januar nyregisteret 6.364 nye firmaer mod 9.212 i januar 2008 - et fald på over 30 pct. »En fjernelse af skattefradraget vil ikke betyde synderligt for hverken advokat- eller revisorstanden. Men det vil få meget stor betydning for økonomiske sårbare iværksættere, der i forvejen er bange for konsekvenserne af finanskrisen. Regeringen modarbejder nu sine egne ambitioner om at gøre det nemmere at få foden under eget bord,« sagde Frank Jensen til Jyllands-Posten.

 

Sider

KURSER

Søren Møller Andersen
Søren Møller Andersen | Chef for kommunikation og public affairs | 33 43 70 19 sma@danskeadvokater.dk


Kontakt

Søren er ansvarlig for Danske Advokaters kommunikation, presse og public affairs.  

 

Søren arbejder med alle genrer inden for kommunikation. Han tager sig blandt andet af foreningens pressearbejde og er ansvarlig for den digitale kommunikation og vores nyhedsbreve. 

 

Du er altid velkommen til at ringe til Søren, hvis du eksempelvis har forslag til særlige emner, som Danske Advokater bør sætte fokus på i sin kommunikation med medlemmerne. 

Læs mere…

33 43 70 19