Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


25-11-2009
e-TL: 47.000 sager er ikke færdigbehandlet – opdateret 25.11.09

Domstolsstyrelsen erkender i et svar til Justitsministeriet, at der er sket en kæmpe ophobning af sager i den digitale tinglysning. Styrelsen oplyser, at der den 18. november var 141.324 sager under behandling, men at kun 2/3 af dem var færdigbehandlede. Hvis man slutter modsætningsvist, står det klart, at 1/3 – svarende til ca. 47.000 sager – ikke er færdigbehandlede.

”Det er chokerende højt tal, og vi er forholdsvis forbløffede over, at vi skal have denne oplysning i forbindelse med at §20-svar i Folketinget, eftersom vi er i en meget tæt dialog med Domstolsstyrelsen om disse ting,” siger Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup i en kommentar.

Han forstår til fulde, at advokater landet over er dybt frustrerede over, at systemerne ikke fungerer bedre, men fastholder, at der kun er en metode til at løse problemerne – og det er den tætte dialog med Styrelsen, hvor Danske Advokater og Danske BOLIGadvokater hjælper myndigheden med at påpege og løse problemerne - ét af gangen.

”Men da vi gentagne gange har opfordret Styrelsen til at kommunikere fuldstændig retvisende mht. problemernes omfang, er det utilfredsstillende, at vi nu – på andenhånd - skal høre om 47.000 udestående sager,” slutter Paul Mollerup.

Devoteam Consulting, der hjælper Domstolsstyrelsen med den digitale tinglysning, besøgte mandag og tirsdag – på styrelsens vegne – sammen med Danske Advokater et par advokatvirksomheder. Målet med besøgene var, at styrelsen og Devoteam Consulting skulle få en førstehånds-forståelse af, hvordan advokatvirksomhederne konkret oplever de mange problemer med den digitale tinglysning. I den forstand var besøget yderst vellykket.

Du kan læse mere på den side, Danske Advokater har oprettet, og som bærer titlen ”e-TL Problemløsning”. Du kan komme til siden ved at klikke her (Kræver login, der igen kræver medlemskab af Danske Advokater eller af Danske BOLIGadvokater).

Besøgene gav f.eks. Styrelsen og Devoteam Consulting konkret viden om en række andre uhensigtsmæssigheder og ønsker til forbedringer, som der nu bliver fulgt op på. Også disse emner vil løbende blive givet videre til Domstolsstyrelsen og indlagt på ”e-TL
Problemløsning”, således at du kan følge med i dialogen.

Vi fortsætter desuden vore besøg ude i ”virkeligheden” for at give Domstolsstyrelsen en bedre indsigt i de kontante udfordringer, den digitale tinglysning giver advokatbranchen. Vi anbefaler i den sammenhæng, at man nøje følger med i Tinglysningsrettens ugentlige nyhedsmail, som man kan tilmelde sig ved at sende en mail til Emil Melchior på emm@domstolstyrelsen.dk.

I samme åndedrag anbefaler vi de beskrivelser / vejledninger, der findes på www.tinglysningsretten.dk under Digital Tinglysning Du kan komme til siden ved at klikke her

Sammenholdt med mange af de mails, vi har modtaget fra medlemmer, har Danske Advokater besluttet, at vi vil prøve at supplere Tinglysningsrettens hjælpetekster med detaljerede vejledninger i arbejdsgange og anmeldelsesforløb, da vi har konstateret, at der er et stort ønske herom blandt vore medlemmer.


 

SHE

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

33 43 70 21