Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


18-03-2010
Tilbagemelding på e-TL workshop – opdateret 30. marts

Der foreligger nu en samlet tilbagemelding fra den workshop, der blev afholdt den 12. februar til forbedring af digital tinglysning på www.tinglysning.dk. Danske Advokater var repræsenteret af fire advokatsekretærer, som indgår i den task force, der bistår Steen Hermansen fra Danske Advokater i dialogen med Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten.

På den baggrund er der udarbejdet et notat - ”e-TL Workshop Resultater” - af konsulentfirmaet Devoteam Consulting, der bistår Domstolsstyrelsen med implementering af digital tinglysning. Desuden er der afgivet et svar fra Domstolsstyrelsen på de 29 prioriterede højeste ønsker, som er indsat i et følgebrev.
Du kan se både følgebrev og notat på ”e-TL problemløsning”, der kræver login (kun for medlemmer af Danske Advokater)

Herudover var der på Danske Advokater og Danske BOLIGadvokaters statusmøde og det efterfølgende møde i brugergruppen torsdag den 25. marts flere gode nyheder ud over tilbagemeldingen på workshoppen. Af de mange nye tiltag er det især værd at fremhæve:
  1. Der bliver i marts måned udsendt kreditnotater til alle kreditkunder, der fejlagtigt er opkrævet for meget for forspørgelser på tinglysning.dk. Opsætningen er også ændret, så fejlen er rettet
  2. Der implementeres i foråret en betalingsoversigt over eget forbrug af tinglysningsafgifter
  3. Der implementeres i foråret en ændring, således at når frister slettes, får man automatisk et nyt dokument, hvor fristen er slettet 
  4. Derudover har vi med glæde noteret, at Domstolsstyrelsens handlingsplan for nedbringelse af sagsbunken synes at blive opfyldt til efter påske den 6. april med målet om en behandlingstid på maksimalt 10 dage som planlagt (med undtagelse af matrikulære sager, der er blevet udskudt fra 10. til 31. maj 2010)
Se selv aktuelle nyheder fra Domstolsstyrelsen og Tinglysningsretten her 

Det er tidligere blevet oplyst, at det til sommer 2010 vil være muligt at overdrage flere ejendomme i samme anmeldelse på tinglysning.dk, men dette er desværre udsat på ubestemt tid. Vi vil hos Danske Advokater nøje bearbejde de tilbagemeldinger, vi har fået på workshoppen, og se, hvad vi kan arbejde efter, så både muligheden for overdragelse af flere ejendomme i samme anmeldelse og andre krævende opgaver for advokatfirmaer på kort sigt kan blive nemmere at håndtere.
she

 

Sider

KURSER

Steen Hermansen
Steen Hermansen | Digitaliseringschef | 33 43 70 21 | she@danskeadvokater.dk


Kontakt

Steen rådgiver medlemsvirksomheder i køb af it, har kendskab til leverandørerne af it-systemer og er i tæt dialog med domstolene ved udrulning af nye digitaliseringsprojekter.


Han er vores spidskompetence vedrørende it-relaterede emner som den digitale retsproces, digital tinglysning, sikker mail med retterne, ejendomsdatarapporter, cloud computing m.m.


Steen afholder løbende undervisning inden for it-relaterede emner.

Læs mere…

Kontakt Steen Hermansen på tlf.

33 43 70 21