Velkommen  

Nyheder

Får du ikke allerede vores nyhedsmail, kan du tilmelde dig her.

 


03-05-2010
Danske Advokater revser TinglysningsrettenDanske Advokater har i dag rettet en skarp kritik mod Tinglysningsretten og Domstolsstyrelsen. Det skete via to artikler i dagbladet Børsen, der interviewede Danske Advokaters formand, Lars Svenning Andersen, og IT- chef Steen Hermansen. Anledningen var afslutningen på de otte dialogmøder, vi har afholdt landet over med den digitale tinglysning som det eneste tema på dagsordenen.

Advokater sidder med de tunge sager
I den ene artikel siger Lars Svenning Andersen, at det er givet, at IT-delen er blevet bedre, ”men vi må konstatere, at systemet som helhed ikke fungerer.” Kernen i kritikken er, at der nok er mange sager, der glider glat igennem, men dem, der ikke glider hurtigt igennem, er ofte meget længe om at blive behandlet. Og det er typisk dem, advokatvirksomhederne sidder med. Samtidig er kommunikationen mangelfuld, og hele systemet meget lidt brugervenligt. I mange advokatvirksomheder bruger man op til fire gange så lang tid på tinglysning som før digitaliseringen. Det har udløst dybe frustrationer i advokatvirksomhederne.

Hele 51 sagstyper kræver manuel behandling
I den anden artikel interviewes Steen Hermansen. Her er temaet det meget store antal flagmarkeringer, der findes på masser af ejendomme, og som betyder, de skal underkastes en manuel behandling. ”Det er en af de hyppigste årsager til, at en sag udtages til manuel behandling – rundt regnet 40 pct. af alle ejendomme…har fået en flagmarkering – men det får anmelderen ikke at vide. Derfor tror mange, at de har begået en fejl, hvilket langt fra behøver at være tilfældet,” siger Steen Hermansen i artiklen. 
Du kan læse et referat af artiklen her.

Børsen fortæller i øvrigt, at det fremgår af dokumenter fra Tinglysningsretten i 2008, at hele 51 af 88 sagstyper er så juridisk komplekse, at de kræver en eller anden form for manuel behandling. Kun 37 sagstyper kan behandles automatisk af systemet.

Intens mediedækning
Ritzaus Bureau tog historien op, hvilket betyder, at den også kommer ud i en række lokalaviser. Tirsdag morgen dækkede TV2 historien. Først var der et telefoninterview med Danske Advokaters administrerende direktør, Paul Mollerup. Og kl. 7:45 og kl. 8:00 var han direkte i studiet i hhv. TV2 News og Morgennyhederne. Andre medier har også citeret historien.
pmo

 

Sider

KURSER

Paul Mollerup
Paul Mollerup | Adm. direktør | 33 43 70 10 | pmo@danskeadvokater.dk


Kontakt

Paul er overordnet ansvarlig for den daglige drift af foreningen og bindeled til Danske Advokaters formand og bestyrelse. 

 

Paul har naturligt nok fokus på Danske Advokaters strategi, økonomi og ledelse. Derudover er han som adm. direktør involveret i en lang række af Danske Advokaters projekter og opgaver. 

 

Foreningens politiske interesser, kommunikation og forretningsudvikling fylder meget i Pauls dagligdag. 

Læs mere…

Kontakt Paul Mollerup på tlf.

33 43 70 10